60 милиона за националне савете

уторак, 28 марта, 2017 у 5:56PM

 На последњој седници Владе АПВ-а донета је одлука о повећању издатака за финансирање националних савета у 2017. години у односу на раније године. У 2017. години  Покрајински секретаријат за националне мањине – националне заједнице, доделио је 60,1 милион динара за потребе финансирања делатности националних савета. Од тога, како се наводи, 47,1 милион динара за финансирање редовних делатности, а 13 милиона динара за тзв. развојне делатности савета.

 Напредни клуб се залаже за свеобухватну реформу наше државе, која подразумева економску регионализацију и укидање АПВ-а, како би држава сваког грађанина што мање коштала и како би се избегли овакви чисти трошкови. Подсећамо да се АПВ финансира од свих грађана Србије, односно да су оваква давања у својој основи дискриминаторска. Са друге стране, упитан је разлог постојања националних савета, јер су они постали полигони за политичаре. Србија поштује сва права националних мањина, што потврђују задовољни грађани припадници националних мањина који живе и изван аутономне покрајине Војводине. Када би се поштовали сви закони као у овој области, Србија би била једна од најефикаснијих правних држава у Европи.

 Уз повећање новчаних давања националним саветима, нова покрајинска власт, коју предводи СНС и на друге начине појачава аутономаштво и своје позиције. Усвојен је Акциони план за остваривање права националних мањина који предвиђа “јачање улоге и јасније дефинисање овлашћења националних савета”. Уз то, у току је и измена Закона о националним саветима. Сви поступци покрајинских власти воде даљој дезинтеграцији Србије и сиромашењу свих грађана који нису део малобројне користољубиве политичке елите.

Posted by
Categories: Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар