Акцизе на кафу – нови намет грађанима

среда, 20 децембра, 2017 у 6:05AM

Власт Александра Вучића и Српске напредне странке наставља своју погубну економску политику по грађане Србије. Изгледа да неколико повећаних намета у 2017. години није било довољно да се попуни буџет по жељи некадашњих радикала. Режимске структуре очигледно траже за себе и своје активности све више новца, док грађани и привреда грцају у свакодневној борби за динар и голи опстанак.

Новоуведене акцизе на кафу које ступају на снагу од 1. јануара 2018. представљају класичан рекет који власт узима својим грађанима. Ова мера је у својој суштини деструктивна и у потпуности дестимулишућа. Акцизе неће повећати трговину кафом, напротив, смањиће је. Кафа нема адекватан супститут, те се лако долази до закључка да ће се и укупан обим трговине смањити. Повећана цена сманиће и понуду и тражњу за кафом. Добиће само држава кроз акцизу, али каква је то држава која добија док њени грађани губе?

Од 1. јануара 2018. године на сваки килограм свеже кафе плаћаће се акциза од 85,75 динара, док ће се 107,18 динара плаћати акциза по сваком килограму пржене кафе.

Напредни клуб скреће пажњу јавности на карактер владања председника Српске напредне странке и Републике Србије, Александра Вучића. Вучићев једини циљ јесте гломазан државни апарат, уз што веће приходе буџета који се убирају од домаће привреде и грађана. Упозаравамо на опасност од оваквог деловања и позивамо све грађане Србије да добро промисле о економским потезима владајућег режима.

Када анализирамо самоуправљање актуелне власти потпуно је јасно зашто се Србија бори са привредним растом од свега 1-2 процента, док истовремено цела Европа и посебно регион имају значајно већи, често и двоцифрен привредни раст.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар