Александар Ћурић: Дефинисање појма „компромис“

среда, 4 јула, 2018 у 9:51PM

Спутани и дезорјентисани одсуством дефинисања јасних националних интереса, у сваком погледу, трећеразредном дипломатијом чији резултати треба да буду употребљиви само на унутрашњем политичком и страначком плану, темељна разједињеност, хаотичне поруке које се шаљу и опијеност илузијом, без темеља у аргументима, европских интеграција дошли смо у ситуацију да више никоме није јасно за шта се боримо, шта желимо и шта је то што може и мора бити компромис за решавање Косметског изазова.

Покушавајући да досегнем суштину појма „компромис“, према аршинима владајуће српске номенклатуре, не налазим никакву поставку ствари везану за елементе тог, још увек у црно вело тајне огрнутог, „компромиса“ већ искључиво за очекиване резултате тог „компромиса“ а то је останак на власти. Неопходан предуслов останка на власти, домаћа номенклатура види у два везана сегмента: испунити све жеље англосаксонске дружине и анестезирање домаће јавности. То су једнини и крунски интереси, потпуно неоптерећени било каквим и још недефинисаним националним интересима.

Можемо чути изјаве да би требали бити срећни ако добијемо и један педаљ Косова и Метохије.

Не разумем шта ми у овој ситуацији имамо да добијамо или губимо. Уопште се не ради о та два појма. Косово и Метохија је саставни део Србије и то је почетна тачка за даљи рад било коме. Предметна територија није под контролом Србије али и за то постоји адекватан израз – окупација после нелегалне агресије. Окупација није финални чин губљења, својевољно одрицање је финални потез и то мора неко верификовати. То англосаксонска дружина зна и колико год били јаки и моћни недостаје им „само“ тај још један, формални, параф. Ако њега нема, веома лако се у будућности може десити да нема ни резултата те нелегалне отимачине коју желе да озаконе.

Поставимо ствари на своје место.

Нико нема право да се тек тако одрекне ни једног педља територије Србије. Свако, евентуално, одрицање једног педља земље на једној страни намеће адекватну компензацију педља земље на другој страни и то у складу са националним интересима српског народа на свим тим просторима.

Све осим овог приступа представља издају.

Posted by
Categories: Текстови и анализе

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар