АНТИЋ: Крећем у Црну Гору да подржим Србе

четвртак, 6 маја, 2021 у 2:31PM

Желео бих да обавестим јавност да ћу сутрашњим летом Ер Србије JU 170, тачно у 7 часова и 55 минута допутовати за Подгорицу. Одлазим у Црну Гору први пут после забране коју је криминални режим Мила Ђукановића увео новембра 2018. године. Тада сам објавио да ћу у Црну Гору доћи „са слободом – када тиранину буде дошао крај“.

Одржао сам реч. Режим Мила Ђукановића свргле су стотине хиљада грађана у мирним протестима, уставши против аутократије, криминала, националног апартхејда и верског прогона. На изборима одржаним 30. августа 2020. године, баш као и на недавном изјашњавању у Никшићу, народ је рекао своје. У Црној Гори је „освежило“,  а балканском Норијеги је речено: „доста је било“.  Ипак, како то обично бива у тек обореним  диктатурама,  велика хоботница неслободе, злочинстава и криминала још није раскомадана. Мило Ђукановић је још увек председник и није у затвору. Велике силе нису спремне да помогну демократску Црну Гору, уколико је последица демократизације ослобођење свих, па и српског народа. Разни сарадници подгоричког злочинца – олигарси, збуњени бивши комунисти и изгубљени клерикалци – спречавају народ да Слободу, која је на прагу, пусти да коначно уђе.

Долазим у Црну Гору у часу када, без обзира на чињеницу да је у опозцији, режим Мила Ђукановића и даље држи важне полуге моћи – влада судством, државним апаратом, полицијом… Улицама црногорских градова лутају „комите“ – тај СС Демократске партије социјалиста. Надам се да ће режим Мила Ђукановића мој долазак схватити озбиљно и да ће поново предузети мере одмерене и мудре каквима је већ прибегао пре три године. Спреман сам на то и сигуран сам да ће тако, шта год на крају учинио, допринети и државности Црне Горе и законитом решењу сопственог питања.“   

                                                                       

др Чедомир Антић

Београд, Ђурђевдан 2021. године

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар