Антић: Избори послали поруку – опозицијо уједини се!

понедељак, 25 децембра, 2017 у 5:11PM

Информативна служба Напредног клуба преноси изјаву Чедомира Антића, свог председника и једног од вођа Студенетског протеста 1996/1997. године:

Општински избори одржани у Пећинцима, Мионици, Костолцу, Неготину и Прешеву обележени су срамотним злоупотребама и притисцима на бираче. За такав развој догађаја одговорност сноси влада чије је оличење председник републике и СНС-а, Александар Вучић.

Парадоксално је да управо режим који је на власт дошао након што је указао на, како је касније доказано непостојеће, изборне злоупотребе, уводи праксу насиља и притисака која није виђена још од времена изборних крађа Слободана Милошевића. Општински избори у Пећинцима показали су праву природу и указали на будућност коју Вучић и његова партија спремају Србији. Срамотан је изостанак реакција установа Европске уније. Извесно је да је у току успостављање ауторитарног режима у Србији. Баш као и 1996. и 2000. године њега може да спречи јединствен отпор народа. Погрешном се показала одлука ДС-а и појединих других странака опозиције да, упркос јасним наговештајима изборних злоупотреба, изађу на овакве изборе.

Позивам вође странака демократске опозиције да одбаце себичне интересе и сујете, и уједине се како би Београд, бастион српске демократије, био одбрањен на изборима 2018. године.“

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар