Антић: Вучић и Дачић саучесници у погрому Срба

четвртак, 9 маја, 2019 у 2:01PM

Одбор за одбрану Мандића и осталих посланика у Скупштини Црне Горе најоштрије осуђује срамотну пресуду оптуженима на процесу поводом наводног државног удара. Реч је о казнама досуђеним читавом српском народу. У самом поступку потпуно су разобличени сведоци,  после 200 рочишта разнесена је оптужница, при чему је показано да она није била заснована на доказима. Пресуда је дисквалификовала црногорско судство и приказала Ђукановићеву државу као сцену организованог терора.

Ова пресуда долази као нови удар на права српског народа у Црној Гори, слободу свих грађана ове државе, али и као удар на вредности за које се залаже Европска унија.

Захтевамо хитно поништење донете пресуде у овом монтираном процесу, а одмах затим и процесуирање одговорних, почев од тужиоца, па све до председника Црне Горе Мила Ђукановића. Интервенција великих сила је неопходна у заштити не само политичких, већ и људских права Срба у Црној Гори.

Најоштрије осуђујемо неодговорно и неозбиљно понашање српских власти, посебно Александра Вучића и Ивице Дачића, за које подозревамо да су саучесници црногорских власти у овом злоделу.

др Чедомир Антић испред Одбора за одбрану

Posted by
Categories: Актуелно, Вести, Ставови

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар