Антић за „Новости“: Нова СФРЈ непотребна Србији

уторак, 25 јула, 2017 у 7:05PM

Из ЕУ се све чешће чују најаве да би требало простор бивше СФРЈ поново на неки начин објединити. Европској унији хронично недостају идеје шта да ради са овим делом Старог континента.

Председник Напредног клуба, др Чедомир Антић мисли да до стварања некакве нове Југославије не може доћи. Успостваљањем ЦЕФТА, појашњава Антић, државе Балкана које још нису постале чланице ЕУ успоставиле су зону слободне трговине. „Чему даље интегрисање мимо ЕУ. Треба имати у виду да и Срби и Србија имају националне интересе и да успостављање заједничког царинског система изван ЕУ подразумева и одређена политичка права за српски народ и његову матицу. Уосталом, пре једног века све државе које сада спомињу као део једног царинског система, са изузетком Албаније, биле су сматране српским и у њима је српски народ чинио већину или су биле у саставу Србије“, истиче Антић.

Истовремено Чедомир Антић позива на опрез:
„Имајући у виду искуства са југословенским државама, посебно државном заједницом СЦГ, мислим да би власти Србије и наши грађани требало да буду подозриви према сваком таквом предлогу.“

( „Новости“ )

Posted by
Categories: Преносимо

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар