Апел Влади Србије

недеља, 25 септембра, 2016 у 8:45AM

Напредни клуб позива Владу Србије да сместа пружи пуну подршку Републици Српској.

После двадесет година одузимања надлежности и наметања унитарне државе под бошњачком хегеменонијом, када Србија углавном није реаговала, дошло је време да наши сународници добију пуну подршку матице.

Претходних седмица били смо сведоци бруталне кампање коју су започели и водили политички представници Бошњака и њихови заштитници из САД и ЕУ. Исти они, у Сарајеву и Загребу, који су 1992. започели грађански рат, сада су претили оружаним сукобом а онда грађанима указивали на ратне страхоте и оптуживали Републику Српску зато што је јасно и гласно поручила да неће пристати на агресију.

Уставни суд БиХ је утемељен на Дејтонском споразуму, али му је истекао мандат и својим пристрасним радом је угрозио једну од основних тековина мира и српске ратне победе – равноправност.

Напредни клуб са гађењем одбија решења и наводне компромисе какве намећу бошњачке вође и група западних амбасадора. Какви су то „компромиси“ у којима се од Српске очекује да сама себе укине? Током протеклих осам година, колико Напредни клуб пажљиво прати стање политичких права српског народа у БиХ, систематска политика разарања Дејтонског устава долази искључиво из Сарајева.

Позивамо владу Србије да у служби мира јасно стави до знања да је судбина Србије и Српске једна и да у случају агресије на наш народ нећемо поступити никако другачије него што смо то чинили раније: 1992., 1941., 1914., 1876. године… Међународне околности су се промениле и боље су него 1992. године. Наше уставне и моралне дужности остале су исте.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар