Чедомир Антић: Атентат

понедељак, 16 децембра, 2019 у 6:27PM

Ако лаже коза – не лаже рог. Како је то лепо наш народ приметио. Ако би са пажњом и, веома храбром претпоставком њихове рационалности, пратили режимске медије у Црној Гори, изашло би да је Србија европски Авганистан у време владавине Талибана. Од ње Црној Гори долази свака несрећа. И не само Црној Гори – целој Западној цивилизацији. Црна Гора је недавно, рече један паметан човек, променила цивилизацију. Сада је она „Предзиђе“, а не нека тамо размажена и од туризма омекшала Хрватска. И ето, сви знају истину: Србија је некада давно окупирала Црну Гору; протерала је њен народ, силовала жене и девојке, напљачкала се њених блага… На Цетиње, у Вирпазар, Паштровиће дошле су десетине хиљада сиромашних Шумадинаца, Београђана, Сремаца и Бачвана. Посебно ових последњих. Најбоље, најбогатије, највиђеније и најпаметније Црногорце српски је агресор одвео за таоце. Остале су затворили у логоре, поубијали и спалили. Таоце су потерали за Београд обукли их, обули, послали на универзитет  – где су их, је ли, били и мучили, пребијали им ноге и руке, вадили очи чарне и листом их после запослили, поженили, а неке и у Црну Гору вратили. Тако су Ђукановића и Вујановића, који су једва чекали да се врате у Црну Гору. Да буду своји на своме, да макар тајно, у четири зида својих омалених станова, прозборе коју у 32 гласа, помоле се древним превалитанским бозима и досањају сан умилне краљице Јаквинте, која је Србе мрзела више него сопствену фамилију. Хвала Богу па су и у Србији на власти били све сами јањичари (Милошевић, Тадић…) који су додијали Богу и народу. У Црној Гори је подигнут устанак који је трајао од 1988. па све до 2006. године. Шта су ЕТА и ИРА за ДПС? Друштва пензионера. Шта су Џери Адамс и Мартин Мекгинис са Мила и Душка? Нуле. Шта је Шон Конери за оног малог, како се зове, Шчекића из Бара. Џорџ Лејзенби.

Једва да су се устанком отцепили, а на препоштеном референдуму уписали у међународно признате нације, Црногорци су почели да трпе гнев зликовачке Србије. Она је извршила насиље над стотинама хиљада домицилних Црногораца, протеривала је кога год је могла, затирала трагове црногорства, отела је древну цркву Бодинову, укинула језик, осудила на робију посланике, водила кампање мржње преко јавних сервиса, радија, телевизије, интернета, инстаграма, телефона, телеграфа, смс-ова и разгледница. Уротила се са Шиптарима, њен је изасланик недавно затечен како гологуз пева и игра у време када су у Тузима славили општину и клицали својој Шчипнији.  И није то ништа. Где год се лоше говори о Црној Гори или макар ком Црногорцу, ту се нађе и злуради Србин из Србије. Десио се случај да је представник приватне фирме из Београда изнајмио пуковничку униформу да би присуствовао суђењу неком црногорском мафијашу у Марбељи. Кажњен је глобом од 200 евра зато што је скакао на ноге и аплаудирао кад год тужилац застане у читању или подигне поглед од папира.

И сад ово… Где баш ударише где нам је најсветије? Хајде што се Срби из Србије убијају међусобно у црногорским градовима. То је логично пошто је Црна Гора  шампион интеграција, стандарда, урбанизма и ренесансе. Зато су београдски донови ево побили четрдесетак људи на берићетним и пребогатим црногорским  улицама. Разумели би то да нема индиција да су намерно „извезени“ да покваре идилу најбољих, у земљи слободних. Трпели би све да се није десило ово. Пре неколико дана у Подгорицу се вратио најбогатији Црногорац. Док се срео са људима из Европског покрета, помогао амбасадоре Уницефа, стигао је да се види и са једним од диоклијских епископа. Није прошло много а злочиначка рука шумадијских агената пуцала је на најбогатијег Црногорца. Зашто су то учинили? Из чистог расизма – мрзе Таксина Шинаватру зато што је као Тајланђанин изабрао Црну Гору за своју домовину, а Србија није могла да трпи ни оних пар стотина хиљада својих Црногораца. Желе да га отерају из Црне Горе и ослабе корифеје демократије Мила и Душка. Питам се само, ко ли је из Београда послао атентаторе: можда је Вучић, сумњам и на оног др Небојшу Стефановића, има индиција да је кривац градски функционер Горан Весић (пошто је хиперактиван), а неко би рекао да је све то подстакла она Ана Брнабић (јер сваки детектив прво сумња у најмутавијег).

У сваком случају, пре него што нас бомбардујете, драги грађани Црне Горе, размислите о томе да тражите екстрадицију. Знам… тешко вам је са толиким осумњиченим. Да је обрнуто, и да сте на нашем месту а сумњате на вас, знали би сте:  или је један или је други. Један због другог. Никако заједно.   

Posted by
Categories: 2/5.000.000

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар