Čedomir Antić: Dan kao dokaz

уторак, 13 јула, 2021 у 10:04AM

Juče je bila godišnjica zločina u Srebrenici. Za nas Srbe je, još od konačnog oslobođenja kasapina Nasera Orića, jasno šta se tu obeležava. Obeležava se povod sledećeg rata i potvrđuje opravdanje svakog zločina koji bi mogao biti izvršen nad Srbima. Danas, nakon što je posle eksplicitnog oslobađanja od krivice za zličine u BiH i Hrvatskoj svih političara i oficira iz Srbije – od Perišića do Miloševića – pravni leš srbožderskog Haškog tribunala, konačno na višegodišnje kazne osudio prve ljude nekadašnje Državne bezbednosti Republike Srbije, Stanišića i Simatovića, jasno je šta se sprema.

            Zakuvalo je. Sjedinje Države su u krizi, ali Balkan je ponovo mesto gde bi Bajden mogao da dokaže da je nekada davno bio pravno sposoban, gde bi neki Šmit i Incko mogli da se pokažu kao diplomate i ustvrde da su Nemci u oba svetska rata negde čak i imali pravo. Srbi su tokom proteklih godina neprekidno za nešto optuživani ali napad na Dejtonski sporazum izveli su lažući da žele nekakve evropske standarde upravo bošnjački političari iz nacionalističkih stranaka SDA i SDP, kao i njihovi zaštitnici iz država NATO. U ovu godinu smo ušli sa javnim programom: nelegitimno nametnutim visokim predstavnikom i konceptom da nasilnom promenom dejtoskog ustava budu prvo marginalizovani a potom i ukinuti svi oblici autonomije i ravnopravosti Srba i Hrvata u Bosni i Hercegovini. Slobodan Milošević nije bio spreman da ukine ni deo takvih prava SAP Kosovu, ali je i to što je po tadašnjem zakonu i ustavu pokušao, bilo dovoljno da Slovenci, Albanci i Hrvati započnu proces osamostaljenja u kome su dobili svaku, pa i vojnu, podršku SAD i NATO.

            Gde su u svemu tome naši navodni saveznici URA, „Demokrate“ i premijer-diletant Zdravko Krivokapić? Oni su na strani neprijatelja srpskog naroda. I to je to. Abazović odlazi kod onih koji su nemačkim vlastima isporučili spisak svih Srba iz Srebrenice i Bratunca kao krivaca za zločin nad Bošnjacima. Istovremeno, od dolaska na vlast, ovaj zvrndov nije učinio ništa da vrati ravnopravnost srpskom narodu u Crnoj Gori. Bećić i Abazović ljutito dreče zbog crnogorske šovinistkinje koju je – zamislite drskosti – neko pretresao na međunarodnom aerodoromu, a šta su učinili nakon hapšenja crnogorskog državljanina koji je u Prištini zatočen samo zato što je Srbin? Ništa. Vi ste, gospodo iz URA-a i Demkratske obična laž. Doktori bez radova, profesori bez studenata – projekti američkih službi. Kamo sreće da je kod Bečića sve ostalo čak 79% autentično, koliko je procenjeno da je originalan njegov master rad.

            Tako neautentični otišli su u Srebrenicu. Da napakoste Srbima u Srpskoj, a ne da pomognu žrtvama. Da ih je bilo briga za žrtve ne bi tamo išli zajedno sa Milom Đukanovićem, koji je u zločinu nad Bošnjacima lično učestvovalo i nje pravno gonjen niti kažnjen samo i isključivo zato što je pristao da bude deo jednog drugog zločinačkog poduhvata – onog koji je uperen protiv srpskog naroda.

            Srbi u Crnoj Gori više nisu budale. Malo je naivčina i/ili podlaca kakav je Predrag Popović. Propala mu je stranka zbog pogrešne politike, ali su i on i Šoć uvek tu kada treba naštetiti srpskom narodu. Kakva je to neinteligentna priča o tome da srpski narod u Crnoj Gori maticu ima u samoj Crnoj Gori? U kom veku živi taj čovek? Crna Gora je već osamdeset godina država zasnovana ne genocidu protiv srpskog naroda – na vararskom pogubljenju 15.000 sopstvenih najboljih građana na čelu sa mitropolitom koji je masakriran. Na pokvarenosti pritvornih ljudi kakvi su Živko Andrijašević i MilOn Šćekić koji umeju da besplatno studiraju u Srbiji i da je posle napadaju kao da je srce tame. Koja je razlika između Popovića i MilOna Šćekića. Obojica rade protiv Srbije samo su ima navodni motivi različiti – jedan to čini zbog postojeće, aparthejdovske Crne Gore  a drugi zbog neke izmaštane Crne Gore, koja nije postojala ni u doba Petrovića.

            Zato je vreme za istinu. Mi tražimo ravnopravnost i puna prava za srpski narod. Ako hoćete sa nama to i prihvatite ili pravac DPS. Uostalom, iz njihovog ste debelog creva ionako i izašli. Kada konačno jednom budete zajedno lakše ćemo vas pobediti. Ugledajte se na SDA – oni su trideset godina ispred vas i postigli svoj cilj – obogatili su se, sačuvali porodice i usrećili svoj narod.       

Posted by
Categories: Текстови и анализе

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар