Чедомир Антић: Говор у Прокупљу

понедељак, 8 априла, 2019 у 1:15PM

Говор у Прокупљу, 6. април 2019. године

Хоћете ли да вам Ана Брнабић постане „Отац нације“?

Желите ли да и вас за двадесет година Вучић оплаче у Нишу?

Хоћете ли да вам Јутке запошљавају ћерке, а синове у рат воде Вулини?

Да ли сте спремни да вам зетови буду као Станија, а снаје као Палма?

Кажу да је јако штетно што људи гледају телевизију по неколико сати дневно. Наводно у просеку скраћује животни век за пет година. Одраслом тврде сваки сат гледања скрати живот за 22 минута. Питам вас: колико скраћује живот ово медијско насиље махитог Аександра Вучића који се преселио на државне и парадржавне телевизије? Знате ли да нам је прошле године, само на јавном сервису РТС сервиран сиров током пуних седам дана и ноћи – читавих 181 сат! То је 4% свих садржаја ове куће. То је само на РТС-у – пола сата дневно – увек у најбоље време.

Колико ће нам бити краћи живот ако прихватимо да је гледање тог „нормалног“, „истинољупца“,  чија су уста увек сува, штетно само колико и гледање телевизије? Ја сам рачунао и обавештавам вас, да је та лоповчина за ових седам година свакоме од нас скратила живот за 27.874 минута или 19 дана. Животе 5 милиона гледалаца у Србији скратио је за  читавих 260.000 година. То је 2.600 људских векова. Па он је гори него НАТО-а ! Ако додамо још колико је грађане лагао, колико их је застрашивао, колико им је претио, а колико је пута оне који су му веровали изневерио… Ако не заборавимо разне пинкове , О2-е, Студије Б…. Можда се ради и о читавом милиону година – 10.000 живота !

Шта би све могли да дамо нашој деци за тих милион година?! Узео нам их је као и плате и пензије које се још нису вратиле на ниво из 2011. године. Преварио нас је као и око раста економије пошто смо током протеклих седам година по кумулативном расту заостали из Босне, а да не спомињемо Северну Македонију, Бугарску и Румунију. 

Али све је то мого да се трпи… Није Вучић први српски политичар који је катастрофалан по народ,  неспособан или крадиљив.

Вучић је међутим, први који је уједно и издајник и фашиста. Сарадник Запада и вазал Истока. Корумпирани шампион, изабран да би се у земљи мање крало. Највећи српски националиста који је Косово 1999. предао НАТО-у, Север Косова Тачијевој држави 2013., а сада се спрема да нас разграничи и призна независну Републику Косово. Дошао је да поправи живот грађанима а данас се зарађује 1,5 евра више месечно него 2011, а троши чак 63 евра више. Рекао је да ће појефтинити државу, а она је скупља него икада. Тврдио да ће запослити омладину, а како то да успе када наш народ заради 6,5 милијарди евра годишње мање него 2011. године?

За све је он крив. Уништио је нашу демократију. Скупштина не ради. Буџете не доноси. Представници највише судске власти кажу да овакве притиске нису трпели од 1944. године!  Створио је највећу владајућу партију после комунистичке. Треба му још само неколико година – један мандат – и биће бројнија и утицајнија од Брозове партије. Али, Броз је имао сараднике, овај је окупио свраку и врану, Слину и Мутаву кумицу, па му главни одбор броји 2.000 чланова, а извршни 500.

Дошло је време да га оборимо са власти, још која година и постао би као онај Ким Џонг Ун, спречавају га остаци демократске државе и ваша одлучност да се не помирите са губитком народне слободе. Што се њега лично тиче, још му само фризура фали.

Кажу нам да немамо шансе и да га оборимо. Ми кажемо да ћемо га ломити као што су наши стари рушили султане и ћесаре, да ћемо бити безумно упорни и да нас неће претрајати! Муштраћемо га док не експлодира и удави се у сопственој злоћи и прљавштини. Сваки дан ће му бити „април 13“. Нећемо му дозволити намештене изборе. Нисмо их дозволили ни Милошевићу.

Овога пута расклопићемо вавилонску кулу диктатуре. СНС, СПС и СРС мораће да врате све што су украли од 1944. до данас.

Данас смо на проби. Кукавица не сме да омогући слободне изборе под међународном контролом. Да распусти параджавне медије које финансира држава а  воде их његови саучесници и кумови. Да омогући контролу од стране ОЕБС-а и УН.

Избори су за државу што и башта за домаћина и домаћицу, они морају да буду чисти, уређени и свима на оку, страни посматрачи не могу угрозити наш суверенитет и слободу.

Ломићемо га са само једним интересом – да народу омогућимо слободу и демократију, а режим спречимо да почини насиље и пролије народну крв. Све што се догађа није насиље опозиције коју тај шарлатан и безумник представља као шачицу криминалаца и фашиста, већ спремност режима да супростатви своје слуге и вазале и партијске апаратчике запослене у државној служби великој већини народа. Нећемо насести на његове провокације. Нека лаже у јавности. Одавно је јасно да нема шта друго да понуди осим измишљотина.

Издржаћемо мобилисани до победе и избора. Ако не буду поштени ми ћемо их сруштити, мирно, бојкотом. Изгураћемо га на чистину и победити, а онда ће у Србији бити правде и демократије. Демократију ћемо сада брижно чувати, докле год смо живи.  Зато вас позивам да будете упорни и храбри као и ваши јуначки преци. Борба за демократију траје читавог живота, наставићемо је и када опозиција дође на власт.

            Живела демократија !  Живела Топлица ! Живела Србија !

Posted by
Categories: 2/5.000.000

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар