Чедомир Антић: Опозиција и српске земље

понедељак, 17 јуна, 2019 у 2:56PM

Свако ко је долазио на власт у Србији, морао је имати извесну подршку из других крајева Балкана, посебно из српских земаља. Милошевић је прво постао вођа свих Срба и последња нада југословенских комуниста, па тек она председник Србије. Вође ДОС-а су имале подршку и помогле долазак на власт „реформског“ крила ДПС-а у Црној Гори и опозиције у Републици Српској, коју је предводила Биљана Плавшић.  СНС је добио подршку Ђукановићевог режима и муфтије Зукорлића. Пре тога СРС је важио за пансрпску странку, његов кандидат некада је чак постао председник Републике Српске. Приликом трансродне политичке операције из 2008. Алексадар Вучић је посетио Хрватску и ту са благословом тамошње владе обишао крајеве у којома је некада букачио и слуђивао несрећни српски народ.

            Шта је ово данас? Да ли је однос према Косову и Метохији, сажет у максиму да се ништа не мења, једини став националног програма српске опозиције, тачније јединог што у њој ваља окупљеног у Савезу за Србију?

            У време годишњице напада НАТО-а на Србију странке опозиције делиле су се на оне које су обележавале ову несрећу и неправду и оне које су ћутале. Ове друге су се касније јако разгаламиле када је Хашки трибунал на доживотно заточење осудио оснивача Српске и бранитеља српског народа, др Радована Караџића. Било им је јако важно да се зна да су данас на страни оних који су намеравали да створе своје националне државе обесправљујући српски народ и да памте злочне учињене у име Срба на исти начин као и они који су те злочине поставили у средиште својих националних идентитета. Ти са којима су се солидарисали, неспремни су пак да се суоче са злочинима који су чињени у име њихових народа, чак и када се ради о давном геноциду почињеном заједно са нацистима, и када је истом назив Холокауст.

            Осим Вука Јеремића – који је прошле године боравио у Црној Гори и непрекидно се солидарише са демократском опозицијом у тој држави и подстиче српски народ да своја права оствари помажући демократизацију Црне Горе – нисам приметио да неко други од вођа Савеза за Србију размишља о Црној Гори.

            Одлука Владе Црне Горе да предложи закон према коме ће само Митрополији Црногорско-приморској бити одузета већина цркава, манастира и друге непокретне имовине, ујединила је поново већину грађана Црне Горе против тиранског Ђукановићевог режима. Под притиском јавности реаговала је и власт у Србији. Иста она власт која је са Ђукановићем у разним тајним везама и недозовљеним пословима. Сви осим српске опозиције.

            Зашто?

            Докле тако?

       Да ли ви људи уопште желите да ослободите Србију?    

Posted by
Categories: 2/5.000.000

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар