Чедомир Антић: Отворено писмо Данијелу Живковићу

понедељак, 24 маја, 2021 у 9:33AM

Данијеле Живковићу, представниче Савета младих у председништву ДПС-а,

Упућујем Вам ово отворено писмо по функцији. Чини се да сте већ у илегали па је у Вашој опскурној организацији лакше пронаћи потпредседнике него председника. Организација којој припадате је написала једно клеветничко саопштење у вези са мојом маленкошћу. Ред је да вам одговoрим, а за разлику од вас потписујем оно што пишем и упућујем  на личност.

Ваше саопштење написано је на основу једне фотографије. Написао сам милионе речи у којима сам стотинама пута доказао ауторитарност, криминал и шовинизам ДПС-а, а Вама смета када се фотографишем испред Председништва Црне Горе. Па каква сте ви организација? Савез аналфабета? Унија дислексичара?! Ви тврдите да је Црна Гора „држава свих грађана“, па зашто је проблем подићи руку и показати три прста у знак поздрава испред установа једне такве државе?  Испред председништва Србије је 1997. човек вукао заклану свињу на којој је писало „Србија“. Милошевић га тада није усхапсио, а Ђинђић га је примио и чак му понудио запослење. Разумете ли докле сте Ђукановић и такви као Ви довели Црну Гору?

Пишете да сам био члан Студентског политичког клуба заједно са Чедомиром Јовановићем и ДС-а у време Зорана Ђинђића. И? Шта сте тиме желели да кажете? Стојим иза сваког политичког текста који сам објавио од пунолетства до данас? Да ли то може да каже било ко од ваших сапартијаца? Када сам водио студентски протест исти је био оптужован као српски и патриотски. У СПК-у су у Савету били епископ Атанасије Ракита, академик Слободан Душанић, професор Радош Љушић… Знак клуба је био спирални крст, иконичка је била фотографија Чедомира Јовановића са уздигнута три прста, а говоре је исти завршавао поздравом четничког покрета. ДС Зорана Ђинђића је у то време у програму имала уједињење српских земаља. Тада сам био, а и данас сам, умеренији него што су они били. Зашто не споменете да је Ваш поглавник Ђукановић у међувремену корумпирао Јовановића?

Замислите, Живковићу, да су Булатовић и Ђукановић 1989. исмевали Орландића зато што му је деда био Хрват или што као студент није био женскарош? Не би никада дошли на власт, као што и ваше колеге и Ви од политике заслужујете да доживите само још вишегодишњу посету Спужу.  Што се мог диде Тарцизија Вершића тиче, ја се њиме поносим. Речи ћу Вам и зашто. Он је 1941. и 1991. био уз своје комшије Србе и остао је веран својој југословенској држави. Ја сам увек био антикомуниста, али сам учинио да после његове смрти црвена звезда петокрака буде штампана, угравирана и уклесана свуда где чувамо спомен на њега. Одакле право вама, чији активиста и ректор универзита скрнави дедин гроб да би сакрио да је био Србин, да говорите и пишете ишта о идентитету?!

Што се мушкости тиче, Више бих волео да од ваше високе установе у том смислу будем оцењен негативно. Та ми је срамота милија него да моју мужевност доказују „Молдавка С.Ч“, атлетичарке које треба да се „попну на нешто“ да би ушле у дипломатију и, уосталом, толике ваше сестре, мајке и девојке што су постале жртве ваших бедних каријера…

Коначно, бедниче један на челу организације протува и пропалица, радије бих за сина и брата имао бића из филма Осми путник, него Блажа и Аца Ђукановића.   

Posted by
Categories: Текстови и анализе

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар