Чедомир Антић: Пет питања српској опозицији

уторак, 2 јуна, 2020 у 9:50AM

                                

„Захваљујући ауторитарном режиму избори су претворени у фарсу. Сузбијајући опозицију, подстичући режимске, парадржавне медије и претварајући парламент у циркус,  напредњачка влада је у потпуности делегитимисала изборе. Данас је највећи промотер изборне апстиненције управо власт. Њена је заслуга што изборе више нико озбиљно не схвата и сви их доживљавају као једну досадну, непотребну формалност.

На другој страни, иако у неповољном положају,  Савез за Србију очигледно није ни покушао да изађе из сенке ауторитарног режима против кога се наводно бори. Питамо:

1. Зашто двадесет дана уочи избора на улици не видимо активисте савеза?

2. Где су плакати и леци, ако већ нема слободних медија?

3. Да ли је пронађен начин за контролу избора? При том, не мислимо на сарадњу са невладиним организацијама које су финансиране од држава које подржавају напредњачки режим.

4. Зашто коалиција није кандидовала једну фиктивну листу која би уместо да привлачи бираче у заказаним терминима позивала на бојкот? Ово би им дало и право на место у изборним комисијама.

5. Имају ли било какав план за раздобље после избора и да ли су свесни да су документи које су донели почетком 2019. превазиђени?

Обавештавамо наше политичке пријатеље и истомишљенике (бар кад је реч о бојкоту недемократских избора) из Савеза за Србију да твитер и инстаграм нису кључни за било коју, па ни ову, изборну кампању.“

             Председник Напредног клуба, др Чедомир Антић

Posted by
Categories: Саопштење, Ставови

1 Коментар на "Чедомир Антић: Пет питања српској опозицији" Оставите коментар

[…] više niko ozbiljno ne shvata i svi ih doživljavaju kao jednu dosadnu, nepotrebnu formalnost“, piše istoričar i predsednik Naprednog kluba Čedomir […]

Оставите коментар