Čedomir Antić: Pismo Slobodanu Filipoviću

уторак, 23 новембра, 2021 у 10:19AM

Slobodane Filipoviću, jadna mala ustaška pudlice. Buljavi sluganu zločinačke vojske SAD, 

            Hvala Vam što ste me nazvali fašistom i šovinistom. Jedva čekam da dođete na mesto zločina Vaše kriminalne kamore – u Biograd na Suvom, tojest Beograd, glavni grad Republike Srbije i celokupnog srpskog naroda. Tu su Crnogorce oduvek bili i mučili, obespravljivali i zato su u vreme velikog straha septembra prošle godine ovde i kupili 600 luksuznih stanova, kako bi se krili od zlih Srba. Ako Vas sretnem na mestu gde je počelo sve zlo za nesrećne dukljaše kakvi ste Đukanović, Marković i Vaš mikroskopski gabarit, videćete šta znati biti žrtva sopstvene jezičine, gluposti, pokvarenosti i šovinizma.

            Pomisao da ste me nazvali fašistom nije mi uvredljiva, pošto je reč o kleveti i zato što je izgovara budala. Ipak,  moraću da Vas naučim redu i pameti zato što ste uprkos svojoj niskoj inteligenciji, slabom vaspitanju i minornom obrazovanju, zahvaljujući zločincu i kriminalcu Milu Đukanoviću bili na najvišim položajima države Crne Gore. Poduka koju ću Vam dati, na radost regionalnog zdravstva (a posebno ustanova za lečenje mentalnih obolenja, koje očigledno niste redovno posećivali, a verujte mom dobronamernom savetu, trebalo bi), neophodna je i zato što Vam očigledno, u Vašoj domovini, iz nekih razloga potrebno vaspitanje nisu pružile ni nadežne ustanove, a ni Vaši nesrećni roditelji.

            Za razliku od Vas, ja sam se još kao mlad borio za slobodu i demokratiju. O tome ima nebrojeno dokaza, a takve etikete koje koristite davali su mi isključivo kriminalni tipovi iz Miloševićevog režima koji je i stvorio Demokratsku partiju socijalista. Kada me je Vaš kukavički poglavnik Milo Đukanović 2018. godine označio kao opasnost za Crnu Goru, taj kukavni podli izdajnik, nije smogao snage da stane iza te svoje odluke. Režimski, dukljaški mediji napeli su se da u celokupnom mom opusu (a samo sam u Danu objavio tekstove koji ukupno sadrže više od 200.000 reči) pronađu trag fašizma i šovinizma. Nisu uspeli. Slično su nastojale i Vama podobne moralne nakaze režimski novinari Šuković i Nikčevićka. I oni neuspešno.

            Da li je fašista onaj ko je bio blizak saradnik Zorana Đinđića i Miroljuba Labusa? Da li se fašista zalagao za nezavisnu Srbiju po cenu da nestane lažne zajedničke države sa Crnom Gorom? Kakav se to fašista zalaže za istorijski sporazum Srbije i Albanaca po cenu podele pokrajine i priznanja nezavisnosti njenog većeg dela? Kakav se to fašista uspešno borio i bori za prava manjina? Pa u vreme kada sam radio u vladi Srbije jedna vrlo svesna i opredeljena Hrvatica je postala prva potpredsednica vlade, tada su i sve manjine ušle u sastav izvršne vlasti a Hagu je isporučeno čak 17 optuženika. Kada ste u državi na koju je tokom pune tri decenije Milo Đukanović istovario hiljade tona mase koja najviše podseća na sadržaj njegovog debelog creva, ostvarili nešto slično? Vi ste podmićivali pojedine manjine da bi obespravljivali Srbe.

            Zašto dižete dreku kao lopov u gradskom prevozu? Da li vam to smeta Dobrosavljević u nameri da zajedno sa korumpiranim tipovima iz ove vlade izvršite zloupotrebu u korist stranog koncesionara? Zato vičete: „Eno ga lopov !“, odnosno „fašista“? Jado jedan sa vudu karijerom, koji ste od diplomiranog pravnika za samo koju godini počeli da vodite ministarstva o čijem radu niti šta znate niti ste dovoljno školovani da bi mogli da ih vodite.

            Meni je žao naroda Crne Gore zato što su ikada iskusili vlast komunista i DPS-a. Vi ste najobičnija banda ubica, kriminalaca, manijaka, klevetnika i lažova. Ja nisam primao zaradu ni za bavljenje politikom u Srbiji, pa mi ne bi stalo da uzmem zarađeno ni u daleko siromašnijoj Crnoj Gori. Da sam ikada radio za ustanove te države. Da ne govorimo o bilo kakvom nezarađenom novcu ili zloupotrebi.

            Od Vašeg još uvek ne demontoranog režima i nekažnjenog vođstva tražio sam samo da poštuju ustav. Vi ste obespravili moj narod i već zato je režim DPS-a bio zločinački, jer je time kršio ljudska prava dela građana. Dodajmo tome zelenašku, frankovačku ideologiju. Sekulu Drljevića,jednog takvog junaka vaše kamore, sličnog Vama,  crnogorskog nacističkog slugu, čiju verziju himne njačete u zvaničnim prilikama;  ili, recimo, Tomsonove „Gradiške mesare“ kojima se divite, puštete ih na RTCG i idete im poklonjenje u genocidom ispražnjeni Knin. Zbog svega navedenog ja se  zaista u čudu kako može jedan proustaški  neofašista da nekoga nazove fašistom i da tome još da negativnu konotaciju?

Posted by
Categories: Текстови и анализе

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар