Чедомир Антић: Позив српској опозицији

четвртак, 11 марта, 2021 у 8:09AM

„Уважене даме и господо, вође српске опозиције,

 У недељу 14. марта биће одржани локални избори у Никшићу. Ови избори одржавају се у суседној, независној држави, али су важни зато што на њима одлучну битку воде ауторитарни, корумпирани, шовинистички режим и демократска опозиција. За Србију је демократизација Црне Горе од посебне важности зато што у тој земљи трећина грађана припада српском народу, а половина говори српски језик. Тај свет је тамо током протеклих деценија био лишен права, сегрегиран и прогоњен. Срби у Црној Гори су и данас најобесправљенија национална заједница у Европи. Притом, ноторни режим Мила Ђукановића је током претходних година утицао на догађаје у Србији. Корумпирао је српске владе. Инсталирао је криминалне кланове и финансирао поједине организације и јавне личности који су за циљ своје борбе узели рушење наше државе.

Србија не може напредовати ако не буде деморкатска. Србија не може бити демократска ако српски народ на Балкану не буде равноправан са другима и слободан. Ред је зато да се огласите и подржите демократску опозицију у Црној Гори. Ако мислите да то није уреду због Европске уније  и Сједињених Држава, сетите се њихове агресивне и непринципијелне политике на Балкану. Ако вас је страх, одустаните од политике, пошто ће све постати још опасније када једног дана дођете на власт.

Подршка обесправљенима је грађанска дужност. Реч је о Србима које представља Коалиција за будућност Никшића. Молим Вас не поигравајте се интересима народа подржавајући кумове, пријатеље, партијске калаузе и финансијере, макар и зато што је таква политика свуда у свету срамотна. Ако мислите да су у Коалицији за будућност Никшића окупљени Вучићеви људи, присетитите се како сте пре само десет година од њих тражили исто што и садашњи режим, а за узврат нисте нудили чак ни подршку коју им он данас пружа.

Ако будете на погрешној страни данас, са вама на власти ће Србија отићи у погрешном правцу. Ако сада будете ћутали, како ћете подићи глас када вам народ повери мандат, а интерес државе и грађана од вас тако нешто буде захтевао?“

Председник Напредног клуба, др Чедомир Антић

Posted by
Categories: Актуелно, Саопштење, Ставови

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар