Чедомир Антић: Пред могућом агресијом наступити јединствено

субота, 26 фебруара, 2022 у 12:39PM

Напредни клуб преноси изјаву Чедомира Антића:
     

„Рат између Руске Федерације и Украјине видимо као трагичан сукоб између два највећа словенска народа. Позивамо на мир и договор. Разумемо аргументе обе државе.        

Оно што нити један слободољубиви демократа у свету не може и не сме да разуме, то је понашање Сједињених Држава и њихових сателита. Осуђују Москву и захтевају санкције мимо одлуке УН-а против Русије, а сами су без одобрења УН ратовали против Србије и Црне Горе, као што су помогли прогон српског народа и признали једнострану независност Косова. Оптужују Руску Федерацију за агресију, а све су учинили да помогну долазак недемократских и шовинистичких власти у вишенационалној Украјини и оспоре сва права тамошњем руском народу. Она права која су Албанци у Србији уживали чак и у време Милошевићевог режима, данас су пуст сан за Србе у Црној Гори, на Косову и Метохији и у Федерацији БиХ. САД и савезници су од 2004. учинили све да у Украјини избије грађански рат и да сукобе ову државу са Руском Федерацијом. Извештаји Викиликса и снимљене простоте Викторије Нуланд, високе функционерке САД, били су још 2014. довољни да суд у Хагу покрене истражне поступке. Тачније, били би довољни, да тим судом не управља Вашингтон.        

У овим тешким условима, са пажњом пратимо и најоштрије осуђујемо насртаје највиших представника НАТО, СР Немачке, САД и неколико балканских држава на статус Републике Српске и права српског народа у појединим државама. Писања новина, какав је немачки Велт, видимо као подстицај будућег агресивног рата против Србије и Босне и Херцеговине. У овим натписима препознајемо заверу против светског мира, каква је већ виђена када су 2001. године САД спроводиле кампање лажи против независних држава чланица УН. Циљ им је био само да пронађу оправдање да на ове земље изврше агресију.        

Позивамо грађане Србије, Српске и Црне Горе да превазиђу поделе и уједине се пред великом непосредном опасношћу. Захтевамо од власти и опозиције у Србији да пред могућом агресијом иступе јединствено и бескомпромисно.“

Posted by
Categories: Актуелно, Ставови

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар