Чедомир Антић: Прекините линч Зорана Ћирјаковића

среда, 10 јула, 2019 у 10:08AM

Напредни клуб преноси изјаву свог председника Чедомира Антића:

            „Позивам јавност у Србији, а посебно државне установе и  политичке странке, да пажљиво прочитају и анализирају преписку на друштвеним мрежама због које група активисткиња  оштро напада Зорана Ћирјаковића и захтева његову моралну егзекуцију и судски прогон. 

            Недопустиво је да у једној демократској и модерној држави  многи јавно осуђују Ћирјаковића само на основу писма протеста које је потписало неколико особа. Модел је већ одавно уходан, показала га је Јелена Милић у емисији у којој смо недавно учествовали заједно са Предрагом Ј. Марковићем и Зораном Ћирјаковићем. Када је Ћирјаковић, критикујући критеријуме на које у наше време додељују Нобелову награду за мир, рекао да је уместо за заустављање рата додељују за одбрану права жена или допринос заштити природе, Јелена Милић је почела да тврди како он негира права жена, те како је женомрзац, сексиста, шовиниста и сл.

            Пажљива анализа писања Ћирјаковића и његових прогонитељки на друштвеним мрежама показује да је у суштини он крив пре свега зато што износи другачије мишљење и увек стрпљиво и доследно одговара на њихове увреде. Те увреде и прогон су – за разлику од бесмислених и из контекста извађених навода у писму чији је стварни циљ да Ћирјаковић буде отпуштен са посла, морално дисквалификован и, ако је могуће, затворен – СТВАРНИ. Прогон Зорана Ћирјаковића је започео још 2006. године, када је у НИН-у објавио биографију Латинке Перовић. Тада су га особе из круга његових данашњих прогонитељки нападале чак и зато што је наводни „психијатријски болесник“.

            Посебно осуђујем одлуку декана Факултета за медије и комуникацију Мишка Шуваковића да предавача, који ради на факутету на чијем је он челу, осуди само на основу навода писма које је против њега упућено. Такво академски недостојно и грађански неморално држање нисмо видели још од седамдесетих година прошлог века  и Брозовог прогона професора Београдског универзитета. Збуњен сам и мобингашком, неукусном и неинтелигентном подршком линчу Ћирјаковића која је стигла из Странке слободних грађана и Партије слободе и правде.  

            Захтевам хитан прекид лова на вештице, заустаљање кампање клевета и подметања уперене против Зорана Ћирјаковића и напуштање праксе злоупотребе права и пола од стране особа које се ни не труде да буду политички коректне.“   

Posted by
Categories: Текстови и анализе

1 Коментар на "Чедомир Антић: Прекините линч Зорана Ћирјаковића" Оставите коментар

[…] лепо писали Александар Фатић, Владимир Димитријевић, Чедомир Антић, Владислав Обреновић, Филип Родић и други. Томе бих […]

Оставите коментар