Чедомир Антић: Ребића и батинаше извести пред поштен суд

среда, 8 јула, 2020 у 11:50AM

                   

 „Најоштрије осуђујем насиље које се синоћ и ноћас догодило пред Домом Народне скупштине Србије и у ширем центру Београда. Насилно деловање и кршење закона не могу имати оправдање.

Народни гнев према неодговорном режиму који се поиграва са судбином и здрављем грађана, рушећи законе и установе како би потврдио и проширио сопствену власт, сасвим је очекиван и оправдан. У крајњој линији, народ је исход и утока власти и демократију стварају пре они који су спремни да се за њу боре и са наоружаном полицијом, него они нажалост бројнији, несрећни и потчињени који за литру уља или сеоску расвету могу да гласају и за Рамуша Харадинаја, само ако им лажни добротвори тако нареде.

Огорчен сам виђеним и снимљеним сценама полицијске бруталности. Каква год била ситуација, људи у цивилу у служби МУП-а Србије не могу да без разлога пребијају мирне грађане, жене и свештенике. Одвратне сцене у којима наоружани цивили  са значкама стоје на лицу грађанина који не пружа отпор или у којој двометраш клечи на кичми четрдесет центиметара ниже особе, говоре о темељним пропустима у реформи наше полиције. Данас је јасно да је била  велика грешка што батинаши и крволоци, који су прогонили грађане Србије током деведесетих година, нису праведно и оштро  кажњени после 2000. године.

Позивам невладине организације које су посвећене људским правима да се оставе неактуелних бесмислица за које добијају новац из САД и ЕУ. Ово је прилика да криминалци из МУП-а и БИА буду идентификовани и да притив њих буду поднесене основане и стручно написане кривичне пријаве.

Предуслов демократизације Србије је да партијски директор МУП-а Владимир Ребић и двадесетак осталих батинаша буду изведени пред частан и поштен суд.“        

                           Председник Напредног клуба, др Чедомир Антић

Posted by
Categories: Текстови и анализе

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар