Чедомир Антић у Гроцкој: Позивамо на јединство демократске опозиције

понедељак, 26 фебруара, 2018 у 11:40AM

Изјава председника Напредног клуба Чедомира Антића дата приликом сусрета са члановима клуба у Гроцкој

ПОЗИВАМО НА ЈЕДИНСТВО ДЕМОКРАТСКЕ ОПОЗИЦИЈЕ

Режим Српске напредне странке опасно је угрозио демократију у Србији. Потврда власти режима у Београду, граду економски најсамосталнијих и у просеку најобразованијих становника Србије, који традиционално мање подржавају популистичке и ауторитарне странке него остатак државе, имала би катастрофалне последице по будућност слободе и уставности у Србији.

Део истинске опозиције нажалост није разумео неопходност уједињења. Демократска странка, Двери и „Доста је било“ борећи се за цензус настоје да се докажу и афирмишу. Сада није време за то. За јединство опозиције је после предаје листа прекасно, али још увек има времена за уједињено деловање против режима и његових сателита у опозицији.

Позивамо истинску опозицију у Србији да се уједини у оправданој критици режима и борби за демократију. Само је тако могуће спречити прикривене планове Александра Вучића да прошири апатију умеђу грађанима и захваљујући пре свега малој излазности однесе победу ослоњен на партијске војске и корупцију.

Ови избори нису обични локални избори. Данас, као 1996. године, Београд брани Србију, њену слободу, уставност и демократију.“

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар