Чедомир Антић за „Блиц“: Подела или проглашење окупације КиМ

среда, 7 јуна, 2017 у 5:59PM

Напредни клуб се залаже за промену Устава, а програмски принципи за које се боримо и за које верујемо да су једини пут обнове Србије управо подразумевају темељну реформу државе уз промену постојећег Устава. Васпостављање парламентарне монархије, увођење Сената, посебан однос према српским земљама и Србима у региону, питање Косова и Метохије, укидање АПВ-а… Схвативши да је овакво стање неодрживо, Напредни клуб је препознао и у својим противницима тежњу за променом Устава, али из потпуно супротних побуда у односу на наше. Зато, све време, упорно инсистирамо на свом концепту, јер титоистичке левичарске странке, желе даљу дезинтеграцију Србије зарад останка на власти.

Тако је за данашњи “Блиц”, председник Напредног клуба, др Чедомир Антић, говорио о промени Устава и најавама новог председника републике, Александра Вучића. Као једна од варијанти за АП Косово и Метохију, истиче се опција промене преамбуле, у којој би, по новом, било наведено да је КиМ део територије Србије, над којом она нема суверену власт. То би био модел сличан Уставу СР Немачке. “То је хладноратовско решење које суштински није угрожавало право Немаца на уједињену државу. Оно је непримењиво на Балкану и било где другде у демократији,” истакао је председник Антић.

Као квалитетно решење, за које се залаже Напредни клуб, Чедомир Антић истиче поделу Косова и Метохије, односно историјски споразум Срба и Албанаца: “Подела КиМ је решење, наравно без одрицања Србије од Прешева и Бујановца. Север Косова припао би Србији, енклаве би добиле аутономију, а пет светиња би остале под међународно гарантованом јурисдикцијом Србије.”

Чедомир Антић за “Блиц” додаје да би једно од решења било и да Србија прогласи окупацију Косова и Метохије, те да се обавеже да ће КиМ једном вратити у свој састав као Јевреји Јерусалим…

“Ако се Србија одрекне Косова без претходног компромиса и мимо демократске процедуре постаће прва држава у Европи која је то учинила после времена када је Хитлер отимао државама делове њихових територијa и народа,” закључио је Чедомир Антић.

Posted by
Categories: Вести, Преносимо

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар