Дачић у Црној Гори против српског народа

четвртак, 18 јануара, 2018 у 7:21PM

Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије и политичар са најдужим стажом на власти у Србији, показао је свој анимозитет према српском народу у Црној Гори. Вучићев потпредседник владе и министар спољних послова, у посети Подгорици није показао интересовање за угрожене Србе у Црној Гори који чине трећину становника ове државе.

Дачић је 16. и 17. јануара обавио низ састанака у Подгорици још једном показавши милоидни карактер Вучићевог режима. Министар спољних послова наше републике истакао је како је веома важан заједнички пут две државе ка Европској унији, уз велики значај изградње аутопута и модернизације пруге Београд-Бар. Дачић је такође истакао како “Србин у Подгорици ужива сва права исто као и Црногорац у Београду” ?! Не сумњамо у лоше намере Ивице Дачића према Србији и Србима, али једна оваква изјава на првом месту указује на велико незнање и непознавање основних чињеница. Србима су у Црној Гори ускраћена сва загарантована права на шта Напредни клуб скреће пажњу већ читаву деценију.

Улизивање Милу Ђукановићу, а ту праксу је Дачић добро изучио у свом пословању са Милошевићем и нарочито Вучићем, министар Ивица је наставио несхватљивим и неразумним изјавама. Запретио је Србима да “не преиспитују државност Црне Горе, те да “Српску кућу” користе искључиво како би очували културни идентитет.”

Наступи Александра Вучића, Брнабић Ане, Ивице Дачића и свих осталих представника актуелног режима додатно обесправљују српски народ у региону. Нова политика ових републиканаца не доноси више индиферентан став према српском народу, већ и отворено сеирење над обесправљености и подстицање руководстава у околним државама да наставе са својом шовинистичком политиком.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар