Демографска слика Вучићеве Србије: Укинут повраћај ПДВ-а на беби опрему!

уторак, 20 фебруара, 2018 у 5:05PM

Последњи дан за предају рачуна ради повраћаја ПДВ-а на беби опрему био је понедељак 19. фебруар. Од уторка па надаље влада Српске напредне странке усвојивши нови Закон о финансијској подршци породицама са децом укинула је право родитељима на повраћај ПДВ-а на беби опрему.

Вучићева политичка логика и однос према јавном добру одавно су познати, али оваква једна мера у ситуацији катастрофалног демографског стања у Србији, још једном упућује на закључке о актуелној влади Александра Вучића и Српске напредне странке. Они не желе добро Србији и њеним грађанима.

Како другачије тумачити укидање једне од најподстицајнијих мера за породице у Србији. Лицемерје председника СНС-а и републике потврђено је и по овој теми. Са једне стране демографску слику у Србији користи као изговор за признавање тзв. државе Косово спомињући како сваког дана губимо 99 становника. Са друге стране се потврђује дефетизам некадашњих радикала укидањем једне мере која је у пуном интересу српских породица. Са потезима попут укидања повраћаја ПДВ-а на беби опрему демографска статистика ће се само погоршати.

Ултраопортунистичка и изразито левичарска влада СНС-а и СПС-а уместо повраћаја ПДВ-а на беби опрему увела је једнократни додатак за свако новорођено дете у износу од 5.000,00 динара, што је више него три пута мање од износа који су у просеку родитељи враћали преко пореза на додату вредност. При том, повраћај је престао 20. фебруара, а додатак од 5.000,00 почиње са 1.7.2018. Режим СНС-а и СПС-а тако је добио четири и по месеца без овог трошка, па ће и сви родитељи који добију принову у овом периоду остати без икакве принадлежности!

Левичарење режима СНС-а своди се на политику давања државе, док се укидају и најмање преостале економски смислене мере.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар