Демократска партија Македонаца: Влада Р. Македоније да изрази пријатељски став према Србији

понедељак, 11 маја, 2020 у 12:01PM

„Због нимало пријатног инцидента који се догодио у Р. Македонији, а унутар Поште Македоније која је објавила маркицу са усташком заставом велике Хрватске, македонска национална мањина у Србији, узимајући у обзир жртве које је претрпео српски, јеврејски и ромски народ у време крвавог деловања усташке НДХ, овај инцидент сматра видом провокације, оштро га осуђује и апелује на Владу Р. Македоније да овакве инциденте у будуће спречи и не дозволи.

Македонски народ је увек био уз своју српску браћу током мучних година борбе са нацизмом и ми, у име Демократске партије Македонаца, апелујемо на Владу Македоније да изрази свој пријатељски став, као и до сада, према народу у Републици Србији!

Истичемо да ово није напад само на Србе у Р. Србији, већ пати и македонска заједница изван граница Р. Македоније, јер сваки овакав или сличан инцидент одражава се на сваког Македонца у дијаспори на најнегативнији начин. Македонци су увек били мирољубив народ, спреман на суживот и братски однос, како са својом словенском браћом, али и са другим народима, тако да сваки вид провокације и нарушавања тих односа, емотивно и болно проживљава.“

Маја Георгијевска, потпредседница Демократске партије Македонаца

Posted by
Categories: Актуелно, Преносимо

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар