Драгана Декић биографија

 Рођена у Београду, где је завршила Факултет политичких наука, одсек новинарство.
Као студент сарађивала у дневнику Борба и часопису Галаксија, а након дипломирања провела четири године  у Београдском програму Радио телевизије Србије, извештавајући са културних дешавања у Београду.

Са телевизије одлази после 9-томартовских демонстрација 1991. године, против „медијског мрака“, када се тадашњи режим од побуњених грађана бранио тенковима на београдским улицама.

Целу протеклу деценију проводи као политички новинар у независним редакцијама. У  новинској агенцији Тикер, првом приватном медију на Балкану је радила као извештач из скупштине и уредник смене, а затим и у дневнику Блиц који је почео да излази крајем 1996.године, током спонтаних грађанских протеста због покушаја режима Слободана Милошевића да крађом гласова сачува власт у Београду и више градова и општина Србије, где је победила опозиција.

Била је извештач са готово свих студентских и опозиционих протеста, протесних шетњи, митинга Коалиције „Заједно“, Савеза за промене, а током 2000. године и са састанака Удружене демократске опозиције Србије и Демократске опозиције Србије.

У новинску агенцију СРНА прелази 2000.године, неколико месеци пре петоктобарских демократских промена у земљи. Као дописник тог иностраног медија објављивала је и информације, изјаве и интервјуе лидера ДОС, које гласила у Србији нису смела због драстичних новчаних казни прописаних од стране  тадашње  владајуће социјалистичко – радикалске коалиције. До краја 2002. године је истовремено сарађивала у бањалучким Независним новинама.

Од септембра 2003. је у београдском дописништву франкфуртских Вести.
До сада  је објавила неколико хиљада чланака и интервјуа, а посебно је поносна на посвету коју јој је у својој књизи уписао један од бивших министара, данас народни посланик:
„Драгани, истинском борцу за независно новинарство и демократку Србију“.

Функционер је у Риболовном савезу Србије и риболовни судија. Од 1996. године ради на медијској промоцији тог спорта, учествује у организацији и финасијској подршци спонзора за одлазак државних селекција на европска и светска првенства и на успостављању сарадње савеза са органима власти. Као спортски радник дала је више интервјуа листовима са риболовном тематиком како би се  популаризовао овој спорт и очувале воде Србије. Добитник је спортских признања и плакета за свој ангажман.

Никада није била ни у једној политичкој партији.