Енглеска верзија Извештаја о медијима и демократији пред страним извештачима

понедељак, 25 јуна, 2018 у 10:19PM

Напредни клуб представио је енглеска издања Извештаја о стању слободе медија у Србији за 2017-2018. годину и Извештај о стању демократије у Републици Србији за 2017. годину.

На конференцији за медије присутан је био велики број извештача страних медијских кућа. Енглески, руски, италијански, немачки извештачи пренеће у своје државе вест о чињеницама да је Србија данас једна тоталитарна, недемократска држава са диктатором Вучићем на њеном челу. Новинари се хапсе, врши репресија над грађанима, не поштују закони ни институције, извргава руглу Народна скупштина…

Председник Напредног клуба и члан политичког савета Народне странке др Чедомир Антић скренуо је пажњу да велике силе безразложно подржавају Александра Вучића правећи од њега некаквог модерног владара. При томе, посебно је истакао Ангелу Меркел као особу која подржава Вучићеву диктаторску политику.

Председник Народне странке Вук Јеремић поред многих аргумената навео је и пример сопствене породице. Режим не само што је њега називао свакојаким именима, због чега ће председник републике Вучић одговарати пред лицем правде, већ је и његову жену, госпођу Наташу Јеремић, окарактерисао као вођу нарко картела у Србији.

Време је да се Србија врати на демократски пут, али овог пута и да исправи грешке које је правила након 5. октобра.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар