Где је отишло 60 милијарди од умањених зарада ?

петак, 19 јануара, 2018 у 5:26PM

Једна од највећих и најштетнијих афера режима Александра Вучића, Српске напредне странке и њених многобројних коалиционих партнера одиграва се на пољу смањених зарада у јавном сектору. На нивоу криминала белих оковратника уз подршку свих министара који се баве финансијама, на првом месту Душана Вујовића, режим је осмислио велику пљачку својих грађана.

Душан Вујовић, човек Светске банке, подржао је и директно учествовао у овој акцији. Вујовић је постао министар финансија 3. септембра 2014. године, а већ у октобру исте године ушло се у процес смањења плата и пензија. Ово смањење је осмишљено на најперфиднији начин. Целокупан износ за који су зараде умањене одлуком Владе Републике Србије и Министарства финансија ишао је све време на посебан наменски рачун буџета 840-745113843-28.

По процени самог министарства „уштеде“ за смањене зараде у периоду од октобра 2014. па до краја 2017. године износе око 60 милијарди динара! Сав тај новац јавна предузећа су све време требовала и уплаћивала на напоменути рачун буџета.

Напредни клуб пита, како је трошен тај новац? Где је отишло 60 милијарди некадашњих зарада српских грађана? Да ли су плате трошене у страначке сврхе и ради богаћења “напредњака” и “социјалиста” ?

Инсистираћемо на овој теми све до добијања банкарских извода рачуна 840-745113843-28 када ћемо покренути анализу новчаних токова на њему. Уколико се остваре наше сумње, на одговорност ће бити позвани сви који су учествовали у овој организованој пљачки народа, почев од министра Вујовића, па све до Александра Вучића.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

1 Коментар на "Где је отишло 60 милијарди од умањених зарада ?" Оставите коментар
Radoman spalevic
20. јануара 2018. at 11:48

Na nacin na koji je svoj finansijski uspeh ove vlasti ostvaren

Оставите коментар