Игор Вуковић: Чанак и ЛСВ убрзавају процес укидања АПВ-а

четвртак, 1 августа, 2019 у 10:16AM

    „Најновија акција ЛСВ-а, у којој су малобројни активисти ове провучићевске странке лепили плакате по северној Србији честитајући рођендан комунистичкој Војводини, опет је показала карактер и намере аутономаша, чија лоша намера убрзава процес демократског укидања АПВ-а.

    Славећи некакав 31. јул 1945. Ненад Чанак и лигаши показују поштовање према насилно успостављеном комунистичком ентитету и сами признају дисконтинуитет САП Војводине са ранијим функционисањем Срема, Баната, Бачке и Барање. САП Војводина је оформљена Уставом из 1946, а од 1944. до 1946. на простору Војводине је била војна управа која је избацила Барању из састава будуће САП Војводине, а самим тим и Републике Србије. Зато је слављење овог датума још апсурдније, јер он не представља чак ни рођендан комунистичке Војводине.

  Подсећам да се Напредни клуб залаже за демократско укидање АП Војводине, које ће бити део ширег плана будућег функционисања Србије. Унитарна Србија уз истинску регионализацију права је алтернатива тренутној федерализованој Србији.

  Чанак и његова ЛСВ својим поступцима само помажу српским демократама у својим тежњама и спровођењу своје политике. Демократски дијалог наспрам ауторитарног комунистичког деловања однеће коначну победу и послати тековине диктатуре на исто место на ком је сада ЛСВ. У прошлост.“

                              Генерални секретар Напредног клуба, Игор Вуковић

Posted by
Categories: Ставови

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар