Игор Вуковић: Нестваран потез градске власти у Панчеву

петак, 27 новембра, 2020 у 11:50AM

„У јеку велике здравствене и економске кризе у којој се налази читава Србија, нестварна вест долази из Панчева. Градска управа града Панчева донела је одлуку да додели по 42.000,00 динара „солидарне помоћи“ за преко 3.000 запослених у градским јавно-комуналним предузећима. Ово је износ који ће добити као „додатак на плату“.

Наведени издатак ће коштати грађане Панчева преко 1.000.000 евра! Ниска продуктивност, чланство у владајућој странци и другачији услови рада него у приватном сектору, карактеришу рад запослених у јавним предузећима. Њима је у овом тренутку помоћ најмање потребна. Многа радна места у приватном сектору су угрожена, многе фирме ће се угасити од 1. јануара…Посебно је наведени износ у садашњем тренутку требало да иде у здравствени сектор где је ситуација катастрофална. Могла се повећати ефикасност приликом прегледа и пријема пацијената, подржати запослени у здравству, али и најугроженије социјалне групе погођене кризом.

Градска власт се одлучила да помогне својим сигурним гласовима. Бесраман потез у тренуцима када нам је солидарност најпотребнија.“

   Генерални секретар НК-а, Игор Вуковић

Posted by
Categories: Актуелно, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар