Иницијатива: Све листе да се изјасне о постизборним коалицијама!

среда, 28 фебруара, 2018 у 5:12PM

Удружење грађана “Напредни клуб” тражи од свих листа које су се кандидовале на предстојећим београдским изборима да се пре почетка изборне ћутње изјасне по питању постизборних коалиција. Сматрамо да је веома важно да грађани Београда, поред осталих значајних фактора који утичу на то коме ће дати свој глас, сазнају и шта учесници у изборима намеравају да предузму након завршетка кампање.

Постизборне коалиције у нашој политичкој пракси често су биле недоследне и противне целокупној предизборној кампањи. Много пута су и сами бирачи бивали разочарани одлукама својих политичких представника, али тад је већ било касно. Сетимо се 2004, 2008, 2012…

Посебно је важно ово изјашњавање за истинску опозицију. Ако није успела да оствари јединство приликом предизборних, могла би макар да најави постизборну слогу, при том се и на време дистанцира, на још један начин, од режима. Ово се посебно односи на листу око ДС-а и Двери и „Доста је било“. До сада су листе око Александра Шапића и Драгана Ђиласа објавиле да неће ићи у коалицију са режимским странкама. Верујемо да се и гласачи СНС и СПС изричито противе коалицијама са реформским и демократским странкама.

Напредни клуб упућује ову иницијативу на адресе свих листа које су се кандидовале на београдским изборима, као и свим медијима. Очекујемо одговоре до петка 2. марта. Надамо се да ће они показати да је политичка сцена у Србији напредовала и сазрела.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар