Избори у ЦГ одржани у атмосфери медијског линча Срба и свих противника ДПС

понедељак, 17 октобра, 2016 у 5:16PM

 

  Атмосфера у којима су одржани парламентари избори у Црној Гори показује да је та земља далеко од демократије и слободе. Сходно томе, резултате избора који нису демократски требало би третирати са опрезом. Напредни клуб позива Александра Вучића и Томислава Николића да искористе своје јаке личне односе са Милом Ђукановићем и његовим блиским политичким и медијским сарадницима како би се поправило стање демократије у тој земљи и положај свих грађана чији огроман део чине Срби.

  У земљи у којој је уочи избора стотине људи приведено на информативни разговор, у којој се на дан избора изводе хапшења чији се детаљи дозирано пуштају кроз пробране медије, у којој се суспендују апликације за интернет комуникацију, у којој полиција упада у страначке просторије да тражи оружје а надлежни тврде да „нису обавештени“– није демократска ни слободна.

  Поред раније праксе куповине гласова (чији је пример добро призказан чувеном афером „Снимак“) уочи управо одржаних парламентарних избора, ДПС – који годинама контролише све полуге власти – преко медија шири информације о наводној претњи насиљем и тероризмом. Стварање атмосфере несигурности и немира кулминирало је хапшeњем 20 људи на сам дан парламентарних избора, под изговором да су планирали тероризам, притом, без званичне потврде идентитета осумњичених. Уместо да су црногорске власти одмах објавиле све податке о похапшенима, информације су – очито селективно – цуреле кроз медије како би се додатно створила слика како Срби хоће да сруше новонасталу црногорску државу.

  Зарад демократије и слободе, права грађана Црне Горе, положаја Срба у тој новонасталој држави и мира у региону – неопходно је да званичан Београд, а посебно носиоци врха власти, учине све како би „добре односе“ са Подгорицом коначно преточили у нешто што може да помогне и људима који тамо живе а не само пробраним појединцима.

 На крају, подсећамо да је Црна Гора једина земља у Европи у где су комунистичке структуре на власти већ седамдесет година и у којој није било демократизације.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар