Изјава Чедомира Антића поводом инцидента у Суботици

понедељак, 9 августа, 2021 у 11:11AM

ИЗЈАВА, Чедомира Антића, председника Напрeдног клуба.

            „Најоштрије осуђујем инцидент који се догодио у Суботици. Овај догађај је непријатан било да је мотивисан националном мржњом, било борбом око паркинг места.

            Постављам МУП-у Републике Србије следећа питања:

            1. Зашто нису објављени званично саопштење о инцидету и имена учесника?

            2. Зашто није објављен број напада на Хрвате у Србији током протеклих година?

            Владу Србије питам:

            3. Зашто је нереаговањем дозвољена злоупотреба инцидента од стране хрватских агентура, медија и политичара, посебно обзиром на чињеницу да мали број информација који су спремни да дају о инциденту говори у прилог да је исти фалсификован? Циљ је медијска релативизација чињенице да дан касније – 5. августа – хрватска држава традиционално, већ четврт века, слави убиство 1.857 Срба и етнички прогон њих 250.000?

            4. Зашто није упућена протестна нота Хрватској због срамотне изјаве другог човека ове државе Гордана Јандроковића, који је наводни напад – чији су мотиви нејасни,  учесници непознати и жртве неизвесне –  прогласио за последицу званичне политике Србије?

            5. Да ли је истражено деловање Томислава Жигманова и Дарка Баштовановића? Да ли су они политички представици хрватске мањине или агенти стране земље? Постоје ли њихове везе са организацијама и појединцима које промовишу кроатофашизам?

            6. Зашто нису упућене протестне ноте након више стотина напада који су током протекле године извршени на Србе и грађане Србије у Републици Хрватској?

            7. Зашто према Републици Хрватској није уведен реципроцитет?

            8. Можемо ли, након принудног одласка представника Срба на прославу годишњице страдања српског народа у Хрватској, очекивати минималну пристојност вођа Хрватског националног вијећа у Србији и присуство њихових изасланика на годишњој комеморацији страдања Срба у Хрватској?

Posted by
Categories: Текстови и анализе

2 Коментарa на "Изјава Чедомира Антића поводом инцидента у Суботици" Оставите коментар
Оставите коментар