Калмаревић: Изласком на референдум 16. јануара се најбоље бране државни и национални интереси

четвртак, 30 децембра, 2021 у 2:22PM

Овај сазив парламента је без сумње нелегитиман и нелегалан и то из више разлога:

  • Избори одржани 21. јуна одржани су ван Уставно предвиђеног рока
  • На изборе је изашло мање од 50% уписаних бирача
  • „Доста је било“ је успео да обори изборе на трећини бирачких места

Међутим, једини начин да зауставимо власт у овом подухвату да од Устава направи хартију мање вредну од чланске карте Српске напредне странке и да потпуно измести избор судија и тужиоца из Народне скупштине у руке лобиста и крупног капитала јесте излазак на референдум и гласање ПРОТИВ измена Устава јер се тако најбоље бране државни и национални интереси.

Устав је темељ једне озбиљне демократске државе и он не може да се мења од данас до сутра. Србија је само у последњих тридесет година променила четири Устава. Не постоји алтернатива изласку на референдум и заокруживању опције “НЕ”. Уколико на овом референдуму та опција не победи, последице ће бити дуготрајно девастирано правосуђе и насилно промењен Устав који ниједна власт у догледно време неће моћи да промени.

Зато 16. јануара не постоји прва и друга Србија, већ само и искључиво јединствена и неподељива Србија која диже глас ПРОТИВ насилних промена Устава и уништавања правосуђа.

Напредни Клуб и Суверенисти позивају све грађане Србије са правом гласа да 16. јануара стану у одбрану Устава, правосуђа, наше земље, река и ваздуха, али и у одбрану демократских институција.

Филип Калмаревић

Председник Омладине НК

(Уколико желите да помогнете око контроле референдума јавите нам се на nk.srbija@gmail.com)

Posted by
Categories: Текстови и анализе

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар