Калмаревић: Министре, срам вас било!

недеља, 19 септембра, 2021 у 10:22PM

Када сам први пут чуо за Вас, након што Вам је додељено министарство просвете, науке и технолошког развоја у свом наступу сте ми деловали много другачије од Вашег претходника Младена Шарчевића. Морам да признам да сам чак полагао и неку малу наду у Вас верујући да у овом накарадном систему прави човек на правом месту ипак може да доведе до промене.

Преварио сам се.

Када сам Вам написао писмо у којем сам аргументовано изложио све разлоге зашто је неопходно да се деца на свим нивоима врате у школе мислио сам да ће, на таласу осталих дешавања доћи, ако не до позитивног одговора, онда до прећутног враћања ученика у школе што се и догодило.

Никако не тврдим да је моје писмо резултовало да се ученици врате у клупе. Чак више сигуран сам да није. Међутим, моје писмо је дефинитивно допринело да се у последњим данима када је одлука о повратку требало да буде донешена чује и глас ученика.

Повратак свих ученика у клупе, први дан почиње са интонирањем државне химне “Боже правде” и одељења најзад на окупу. Школска година је заиста отпочела онако како први септембар треба да изгледа.

Међутим, наивно сам веровао да ће ова школска година почети и завршити се нормално. Нормалан полазак у школу на три недеље па онда поново повратак на комбиновану наставу се не може назвати никаквим успехом, а још мање промишљеном одлуком. Сада је сасвим јасно да сте искористили први септембар у политичке сврхе да бисте себи дигли рејтинг. 

Непостоји оправдан и научно утемељен разлог за поновно враћање на комбиновани модел наставе. Сваки ученик који се инфицирао корона вирусом је у изолацији. Чак и уколико је успео да зарази некога ти бројеви нису прелазили 2 или 3 особе. Огромна већина њих нема тежу клиничку слику, а свако од њих би се након две или три недеље вратио назад у школу.

Зато нећу више губити време на писање Вама и на реаговање на одлуке министарства на чијем сте челу. Показали сте нула заинтересованости за будућност ове земље и за будућност свих младих који желе да остану и да живе у Србији.

Министре, да сам на Вашем месту, било би ме срамота. Стидите се!

Филип Калмаревић, 

председник Омладине Напредног Клуба

Posted by
Categories: Текстови и анализе
Tags: , ,

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар