Ковићев трећи одговор Антићу

уторак, 6 фебруара, 2018 у 8:27PM

Полемика коју сам водио са Чедомиром Антићем није била сасвим бескорисна. Показало се да је он, као историчар, непоуздан и склон зачуђујућим материјалним грешкама. Као полемичар он се, како смо видели, служи измишљотинама. Као политичар, Антић проповеда необичне и бизарне идеје. Прво се залагао за отцепљење Црне Горе и растурање заједничке државе, да би се потом преметнуо у душебрижника српског народа у Црној Гори.  Претпостављам да би, пошто се данас залаже за сецесију Косова и Метохије, исто тако понудио своје добре услуге и крокодилске сузе тамошњим Србима, који би, пре или касније, били припојени Великој Албанији.

Закључујем полемику са Чедомиром Антићем. У гневу и јарости, он је сасвим заборавио на Косово и Апел, да би прешао на личне увреде. Да ли би требало да га, одговарајући истом мером, назовем бескичмењаком, човечијом рибицом и кишном глистом? Да га јавно питам како га није срамота да помиње Филозофски факултет, где већ годинама учествује у злостављању својих старијих колега и у покушајима да се они, један по један, избаце са посла?

Хајде да овој полемици не одузмемо сваку начелност. Сви знамо да овде није реч, на крају крајева, о Антићу, него о Апелу за одбрану Косова и Метохије. Ова расправа је потврдила да, у овом тренутку, алтернатива замрзнутом конфликту може да буде само стварање, на српској територији, Велике Албаније, даље распарчавање Србије и последично гашење Републике Српске. Зато посетите сајт Не одустајемо и потпишите Апел за одбрану Косова и Метохије.

Posted by
Categories: Преносимо

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар