LDP: Reagovanje na teskt „Pismo preko posrednika“

уторак, 28 новембра, 2017 у 3:06PM

Đorđo Žujović, član Predsedništva Liberalno-demokratske partije, povodom teksta Čedomira Antića „Pismo preko posrednika“ objavljenog u četvrtak, 23. novembra, u „Politici“

Iz odgovora koji mi je uputio Čedomir Antić, jasno mi je da on ne može da dobaci dalje od salonskih nacionalista, koji se sa visine obraćaju društvu, misleći da njihovo mišljenje ima neku posebnu težinu. Uz to, pokušava da me diskvalifikuje porukom da nisam dorastao da debatujem sa njim, mada ovo radim protivno savetima okoline da se ne spuštam na nivo na kojem Čedomir Antić stoji već dvadeset godina, dok pokušava da odraste u zrelog čoveka. Ali očito ne ide.

Antić mora da zna da ne razgovora sa Čedomirom Jovanovićem, i da ako ima neki lični problem, a iz frustracija koje bukvalno urlaju iz njegovog teksta jasno je da ih ima pregršt, to može da reši na drugačiji način. Sada debatuje sa mnom i žao mi je što nije odgovorio na činjenice koje sam naveo u svom tekstu, a ponoviću ih još jednom, mada sam shvatio da Antić, ako baš ne ume da piše, valjda bar ume da čita.

Vuk Jeremić i Saša Janković su svojim načinom rada apsolutno marginalaizovali opoziciju u Srbiji i uručuli pobedu u ruke Vučiću u aprilu. Da li sam možda nešto pogešio? Ovo je gospodinu Antiću treća partija (pre toga je bio u DS-u i G17 plus). Danas sedi sa bivšim članovima SPO, DS-a, DSS-a, G17 plus, JUL-a, SPS-a i napravili su političkog mutanta koji se zove Narodna stranka. Vrh te stranke čine advokati kriminalaca koji su hteli da ubiju Zorana Đinđića i Čedomira Jovanovića, sudija Mire Marković koji je sudio liderima opozicije devedesetih, poslanice koje su glasale za Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića kao predsednika Vlade. Da li nešto možda nije tačno?

I ono što najviše izgleda smeta, a to je stav oko OEBS-a. Ponavljam ono što je OEBS rekao, a to je da ne prate lokalne izbore. A samo ga molim da ne meri LDP-u opoziciona krvna zrnca, pošto se nalazi u okruženju koje je prvo opozicija zdravom razumu pa tek onda ovoj vlasti u koju se tako čeznuli da uđu, i pojedinačno i grupno.

Samo jedan dodatak za gospodina Antića. Slobodan sam da sa njim debatujem o bilo kojoj političkoj temi, na bilo kom mestu. Nije da će mi to pomoći da se dalje politički razvijam, ali bar se radujem da naučim gospodina Antića makar da se pristojno ponaša.

Posted by
Categories: Преносимо

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар