Министарство финансија покушава да заташка аферу са зарадама!

четвртак, 24 маја, 2018 у 10:23PM

Политиком одуговлачења Министарство финансија покушало је да обесхраби рад Напредног клуба на разоткривању афере са одузетим новцем од плата из јавног сектора. 

Почетком године започели смо интензиван рад на овој теми. По закону, тражили смо да видимо све изводе наменског банкарског рачуна, на који су трансферисана средства од умањених плата запослених у јавном сектору. Ради се о суми од око 60 милијарди динара!

Први одговор Министарства финансија који смо добили гласио је: „због обимне документације неопходно нам је додатних 40 дана како бисмо одштампали све изводе.“ Пробивши тај рок за читавих месец и по дана, стигло нам је штуро обавештење да нам неће дати банкарске изводе.

Овакав одговор је, када знамо о коме се ради, ипак очекиван. Режим не дозвољава олако откривање сопствених махинација. Ради се о отетим милијардама које су завршиле на разноразним рачунима појединаца и фирми блиских СНС-у и СПС-у.

Наш следећи корак јесте обраћање Поверенику за информације од јавног значаја, са приложеним законским одредбама и свим досадашњим одговорима министарства.

Последњи корак биће расветљавање ове афере, макар сачекали пад режима Александра Вучића. Одговорни за овај криминал морају одговарати како би се оштећеним грађанима исправила учињена неправда. Нећемо стати.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар