Министарство финансија одговорило Напредном клубу

понедељак, 12 марта, 2018 у 5:23PM

Напредни клуб инсистира на „отварању“ наменског рачуна за зараде. Радићемо на овом питању све до добијања свих извода, потом ћемо даље пратити токове новца. Око 60 милијарди динара од умањених зарада запослених у јавном сектору, по наређењу Александра Вучића, а извршењу министра Душана Вујовића, ишло је на један буџетски рачун. 

Ми питамо: Како је трошен толики новац?

Упутили смо захтев Министарству финансија, у коме смо затражили све банкарске изводе са наменског рачуна зарада 840-745113843-28. Прилажемо одговор Министарства финансија у коме се наводи да је продужен законски рок за достављање ових информација, услед обимне документације. Сачекаћемо и свих 40 дана како бисмо добили увид у материјал, на који имамо и законско право.

Још једном претпостављамо да су ова средства ненаменски трошена, са обзиром на махинацију Душана Вујовића који је служећи интересима режима Александра Вучића оштетио све грађане Србије. Запослене у јавном сектору смањивши им плату, а све остале, јер је тај уштеђен новац стављан на један рачун, одакле се несистематски трошио, између осталог, и на напредњачко-социјалистичке страначке активности.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар