Митинг Слобода

среда, 20 априла, 2022 у 10:25AM

За данас, среду 20. априла, је заказан митинг под називом “Слобода“ у Бања Луци. Скуп против корумпиране самовоље једног представника чија сврха већ давно не постоји, такозваног Високог представника за Босну и Херцеговину, усмерене недвосмислено и једино против Републике Српске, реликта колонизаторске прошлости, ће бити одржан у 17 часова на Тргу Крајине у центру Бања Луке. Напредни клуб позива да се на овом скупу покаже одлучност српског народа за остваривање својих циљева и својих основних права и тиме пружа подршку овом скупу.

На овом митингу је важно да се покаже јединство народа Републике Српске по овом питању, јер је деловање канцеларије ОХР већ много дуго времена најнепосреднија претња напретку и демократском поретку, али и самом опстанку Републике Српске. Ту институцију, као и позицију такозваног Високог представника српски народ треба са гнушањем да одбаци, а такво деловање ни један озбиљан политички ентитет не треба и не сме да дозволи.

Ово је скуп за очување одлука институција Републике Српске, од стране тела које су на та места дошле на демократски начин, а што се уопште не може рећи за такозваног Високог представника који је сада, између осталог, и први пут дошао мимо резолуције Савета безбедности услед несагласности Русије и Кине.

На овакав покушај поништавања Закона о непокретној имовини и на план о доношењу његовог закона на нивоу целе Босне и Херцеговине треба дати одлучан одговор. Интереси Републике Српске, њена целовитост, интегритет и имовина је изнад сваке страначке борбе и треба да представља фундамент политичког деловања сваког грађанина, без обзира да ли подржава тренутку власт или опозицију.

Још једном, недопустиво је да у 21. веку постоји икаква оваква врста институције, наметнута из иностранства и која на овакав директан и конфронтирајући начин одлучује да напросто одбацује оне одлуке и оне законе које не жели, а на своју корист доноси своје.

Posted by
Categories: Актуелно, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар