Напредни клуб писао Поверенику: Тражимо потврду да су подаци са буџетског рачуна за плате информације од јавног значаја!

понедељак, 8 јануара, 2018 у 8:38PM

Настављамо са истраживањем шта је режим Српске напредне странке урадио са одузетим зарадама запослених грађана Србије у јавном сектору. Посебно напомињемо да се Напредни клуб залаже за развој приватног сектора и фискално растерећење управо оних привредних субјеката који „пуне“ буџет. Уосталом, посебни сегменти нашег програма се баве овим питањем.

Овог пута се ради о очигледној злоупотреби одузетих зарада запослених у јавном сектору. Сва јавна предузећа и буџетске институције су све време од када су зараде смањене добијале „стари“ износ, док су имале обавезу да новонасталу разлику уплаћују на наменски рачун буџета: 840-745113843-28! Ми питамо, како је трошен тај новац? У које сврхе ?

Следећи корак Напредног клуба јесте обраћање Поверенику за информације од јавног значаја. Писмом које смо му упутили тражимо потврду да су информације са овог буџетског рачуна од јавног значаја. Повереник не би требало да има ни најмању сумњу, јер је више него јасно да је у питању рачун буџета који припада свим грађанима Србије. Јавност има право да зна како је власт Александра Вучића и Српске напредне странке трошила некадашње плате запослених у јавном сектору. 

Ради се о једној од највећих афера овог режима, јер познајући њихов карактер очекујемо да су личне зараде грађана трошили ненаменски, у страначке сврхе и на крају, у корист малог броја појединаца блиских Српској напредној странци. 

Напредни клуб ће инсистирати на овој теми борећи се различитим методама све док не добијемо банкарске изводе са овог текућег рачуна и не започнемо испитивање токова новца на њему.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар