Допис Привредној комори Србије: Ко вам је уплатио чланарину ?

петак, 8 септембра, 2017 у 7:11AM

 

Упутили смо званичан допис Привредној комори Србије са захтевом да нам достави списак свих привредних субјеката који су ове године платили (обавезну) чланарину комори. Податке тражимо на основу  Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја. Захтев преносимо у целости:

Поштовани,

обраћамо Вам се са захтевом о подацима досадашњих уплата чланарина Вашој организацији од стране привредних субјеката регистрованих у Републици Србији.

Податке тражимо у складу са Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја, а са обзиром на то да је од 1. јануара 2017. године по члану 10. Закона о привредним коморама чланарина обавезна за све привредне субјекте који обављају регистровану пословну делатност на територији Републике Србије, а који остваре промет већи од 20 милиона динара годишње.

Молимо Вас да испуните своју законску обавезу и доставите нам списак свих субјеката који су уплатили чланарину, било да је она за њих обавезна ( промет изнад 20 милиона динара ) или доборовољна ( промет испод 20 милиона динара годишње).

Информације тражимо са жељом да се испита економска оправданост уведених чланарина као део актуелне економске политике Владе Републике Србије. Такође, мотив нам је и испитивање квалитета Вашег рада, што ће се посебно видети кроз количину уплата субјеката којима је то добровољан прилог Вашој организацији. Прогресиван карактер чланарина, који подразумева да је она све већа са нивоом оствареног промета, уноси нам сумњу да су највећи привредни субјекти избегли плаћање чланарине, а неки попут Америчке привредне коморе у Србији су и најавили да неће извршавати ову новоуведену законску обавезу.

Очекујемо информације у року од 15 дана ( члан 16. Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја ).

Унапред захвални,

Удружење грађана “Напредни клуб”

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар