Напредни клуб учествује у јавном слушању у Скупштини Србије

понедељак, 11 фебруара, 2013 у 10:32AM

У четвртак 14. фебруара у 12 часова, одржаће се јавно слушање у Народној скупштини Републике Србије на тему „Политичка и друга права српског народа у региону“ Напредни клуб је позван да представи стање и понуди решења као организација која константно прати ову област од 2009. године, од када и објављује годишње извештаје о политичким правима српског народа у региону.

Циљ организовања слушања јесте усвајање закључака који ће помоћи да се дође до квалитетних решења који се тичу доношења и измене прописа о образовању на матерњем језику Срба у региону, оснивању културно-информативних центара, праву гласа и бирања наших држављана у иностранству, репрезентовању у Скупштини дијаспоре и Срба у региону и другим телима. Такође, циљ је и даље поступање министарстава Владе Србије у односу према Србима изван матице и успешнији рад међувладиних мешовитих комисија за питања националних мањина између Србије и земаља са којима имамо потписане и ратификоване међудржавне споразуме.

Поред Напредног клуба, очекује се присуство представника државних институција и најзначајнијих и кровних српских организација из Албаније, Босне и Херцеговине, Мађарске, Македоније, Румуније, Словеније, Црне Горе и Хрватске, дипломатских представника тих држава акредитованих у Београду.

Свој долазак су најавили: председник Републике Српске Милорад Додик, председник Нове српске демократије (Црна Гора) Андрија Мандић, председник Демократске партије Срба у Македонији Иван Стојиљковић, потпредседник Самосталне српске демократске странке (Хрватска) Милорад Пуповац и ЊКВ престолонаследник Александар Други Карађорђевић.

Преузмите званичну најаву овде

Posted by
Categories: Актуелно, Вести, Најава

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар