Народни посланици да се одрекну примања за месец март

среда, 15 марта, 2017 у 7:03AM

Напредни клуб позива све народне посланике да се одрекну својих принадлежности за месец март, са обзиром на то да неће имати нити једно заседање у овом месецу. Посебно се обраћамо председници Народне скупштине Републике Србије Маји Гојковић, која је позвала на нерад, да стави овај предлог на дневни ред, односно да се прва одрекне својих примања. Сматрамо да је Народна скупштина као институција доведена на најниже гране, а да би један овакав потез могао да јој подигне макар мало тренутно очајан рејтинг у народу.

Народни посланици би требало да буду позитиван пример народу и његов најбољи део, а не најгори. Пошто српски грађани који не раде нису за то плаћени, а ни не треба да буду, онда такав случај посебно не би требало да важи за њихове изабране представнике који се, уз то, финансирају из буџета. Уштеда од мартовске бруто плате свих народних посланика процењује се на око 400.000 евра, а Напредни клуб предлаже да се овај новац упути угроженим Србима у земљама региона.

Годинама, кроз свој рад, указујемо на трули републикански систем који влада Србијом и на његове бројне аномалије. Једна од многобројних јесте тежња за нерадом народних посланика без да се ико од њих сетио да за тај нерад не би требало да буду плаћени. Опозиција ће рећи да је желела да заседа, али ни од њих није потекла иницијатива за одрицањем примања у марту, чиме су показали да су по начину размишљања и они део трулог система. Бројни незапослени грађани желе раде, али не очекују примања за своју незапосленост.

Напредни клуб, позива целокупан сазив парламента, а посебно председницу Мају Гојковић, да оперу ову срамоту за себе и исправе учињену моралну и материјалну штету српским грађанима. Изнети предлог упућујемо на адресу свих медија у Србији и региону, као и свим парламентарним странкама.

За демократску Србију здравог начина размишљања, Напредни клуб!

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар