Одбор за одбрану Мандића, Кнежевића и осталих: Зауставите судску фарсу у Црној Гори!

субота, 16 марта, 2019 у 2:53PM


Зауставите судску фарсу у Црној Гори !

После две године срамотног суђења, у Црној Гори је после низа скандала до завршних речи и пред саму пресуду дошао кафкијански процес вођама Демократског фронта. Убрзано суђење, чија су рочишта заказивана из недеље у недељу показало је да се у Црној Гори суди свим демократама и слободарима, али да је на оптуженичкој клупи и читав један народ који живи у овој држави – Срби.

Суђење је показало да Црна Гора није правна држава. Судија и тужилац су тесно повезани са недемократским режимом а суђење је најобичнија фарса. После месеци прогона и медијске хајке, мучења пензионера из Србије и чудовишних признања нерелевантних сведока сумњивог држања и потеклих из света криминала, данас је јасно да ће пресуда коју очекујемо бити искоришћена за учвршчивање расклиманог, клептократског и злочиначког режима Мила Ђукановића и Душка Марковића.

Суд на прошлој седници није хтео да у своје материјале уврсти сведочење некадашњег крунског сведока Александра Синђелића који је у више прилика по бегу из Црне Горе оповргао своје сведочење и тврдио да су га у Ђукановићевим казаматима мучили како би изнудили признање.

Позивамо Србију и све државе света привржене слободи и демократији, да утичу на Ђукановићев режим како би прекинуо нападе на демократе у Црној Гори. Време је и да буду заустављени етнички мотивисани прогони српског народа. Ђукановићу и Марковићу треба ставити до знања да криминална дела која чине не застаревају и да ће их једног дана потражити суд правде – у Црној Гори, Србији или било где у свету – и дочекати одавно заслужене вишедеценијске робије.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар