Одбор за одбрану: Међународна заједница и српске власти саучесници!

среда, 15 фебруара, 2017 у 9:07PM

  На данашњој конференцији за медије Одбора за одбрану Мандића и Радуновића чланови одбора др Чедомир Антић, др Александар Раковић и Игор Вуковић обратили су се јавности скренувши пажњу на најновије диктаторске испаде Мила Ђукановића.

  Председник Напредног клуба, др Чедомир Антић указао је на то да власт у Црној Гори већ годину и по дана прогони и обесправљује српски народ, а да је кулминација сада, када се траже хапшења лидера српских странака, који се проглашавају за „пету колону“. Обесправљивање, прогон, говор мржње, а сад и судски прогон, потпуно неуставан и незаконит, нажалост не наилазе на реакцију и коментар међународних установа које треба да се баве људским и грађанским правима, истакао је Антић. Не можемо замислити демократску Србију у условима у којима је прогоњен српски народ у Црној Гори, који је одавно обесправљен, не можемо замислити Европску унију као циљ ако она толерише криминогене типове и диктаторе какав је Ђукановић, рекао је Антић. Историчар Александар Раковић оценио је да су најновија догађања уперена против српских политичара у Црној Гори врх нечасног деловања Ђукановићеве власти према српском народу, демократији и европским и цивилизацијским вредностима. Шта друго очекивати од човека који је деведесетих установио пљачку као привредну грану у Црној Гори, запитао је Раковић, оцењујући да иза Ђукановића стоји „неко ко је још јачи – остаци ‘клинтонистичке администрације’ у САД“. Генерални секретар Напредног клуба, Игор Вуковић изјавио је да се из године у годину погоршавају загарантована права српском народу у Црној Гори, да је тешко бити Србин у овој држави, а да званична Србија на то гледа хладнокрвно и незаинтересовано.

  Одбор за одбрану подржао је протест у организацији Асоцијације српских интернет медија, који ће се одржати у суботу у 12 часова испред амбасаде Црне Горе у Кнез Михаиловој улици.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар