Одбор за одбрану: Подршка Србима и њиховим политичким лидерима

петак, 16 јуна, 2017 у 9:28PM

На данашњој конференцији за новинаре чланови Одбора за одбрану Мандића, Радуновића и Кнежевића говорили су о недемократском, диктаторском режиму у Црној Гори, док је господин Андрија Мандић пренео своје утиске целокупне ситуације и захвалио се српским интелектуалцима на подршци.

„Србија нема само уставну обавезу да брине о добробити Срба у свету, него  и као чланица ОЕБС-а има обавезу да брани мир и демократију, посебно у блиским земљама,“ истакао је на конференцији председник Напредног клуба др Чедомир Антић.

Андрија Мандић је напоменуо да је српски народ у Црној Гори брутално дискриминисан, српска православна црква угрожена те да се ћирилица измешта из употребе. „Томе пружамо снажан отпор као једина српска странка у Скупштини Црне Горе,“ рекао је Мандић и додао: „Срби су Срби у Црној Гори предмет напада чији је циљ да се на сваком месту и сваком кораку пренесе порука да није пожељно сачувати традиционални, верски, национални идентитет. Државном терору и насиљу ћемо се супротстављати на сваком месту, бранећи права и слободе које заслужујемо.“

Посланик у Скупштини Србије Ђорђе Вукадиновић оценио је да српска власт мора одлучније, спремније и храбрије да Србима у Црној Гори да подршку, а не да „попут ноја забија главу у песак“. „Не можемо под фирмом немешања, неутралности и добросуседских односа мирно да посматрамо шта се дешава у Црној Гори – а то су кршење људских, етничких и националних права Срба,“ нагласио је Вукадиновић, изразивши подршку Србима који воде „тешку и часну борбу за очување свог идентитета и политичког опстанка у Црној Гори.“

„Очекујем да ће притисци власти на Србе бити све већи и опаснији, али ће владајући режим Мила Ђукановића, упркос свим притисцима, морати да нестане,“ казао је директор Института за европске студије Миша Ђурковић. Ђурковић је нагласио да је „измишљотина“ о државном удару приликом одржавања парламентарних избора једини разлог зашто опозиција није дошла на власт, а да наставак притисака, застрашивања и прогона очекује и за председничке изборе следеће године.

Историчар Александар Раковић скренуо је пажњу на систематски утицај западних сила и НАТО алијансе на ситуацију у Црној Гори, док је адвокат Мироје Јовановић указао на намештене судске процесе из политичких побуда против Срба, који неће имати свој жељени ефекат.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар