Одговор Чедомира Антића на писмо посланика Ненада Поповића

среда, 20 фебруара, 2013 у 9:39AM

Уважени господине Поповићу,

Захваљујем Вам на одговору на писмо које сам Вам упутио у име Напредног клуба, удружења из Београда. Ви сте други народни посланик који нас је удостојио одговора и први чији је одговор стигао на адресу Напредног клуба. Од часа када је у Народну скупштину стигло наше писмо, на личност сваког од посланика упућено писмо, прошло је пуних двадесет дана! То много говори о нашој Народној скупштини. Одговором који сте нам послали Ви потврђујете да наш парламентаризам ипак живи.

Садржај Вашег одговора ме је, морам Вам уз сву нелагоду признати, јако збунило. Пре свега, Устав из 2006. године не мора бити поништен нити промењен ако би била укинута АП Војводина. Уколико пажљивије прочитете текст Устава свакако ћете уочити да је чланом 184 овог документа предвиђена могућност укидања аутономних покрајна. Ваше уверење да је ДСС оспоравајући део Статута АПВ пред Уставним судом зауставила процес осамостаљења покрајне, показује дозу самоуверене неодговорности и наивности која никако не одговара слици коју имам о Вама, Вашој досадашњој каријери, положају и животном добу. Дозволите ми да укажем на претходне сличне успехе: очување СР Југославије 2002., стварање Државне Заједнице СЦГ 2003. И „победу“ суверенитета над КиМ 2007. године. Да ли заиста мислите да је овакав Уставни суд Републике Србије пресудио по слову Устава, а не као и увек до сада у складу са равнотежном снага која је из разних разлога привремено померена у корист снага које из разних разлога не желе ширење аутномије Војводине? Коначно, Ваше уверење да је Србија 2006. године била снажна, па је тада донела Устав, такође је засновано на снази Ваши осећања према странци којој припадате. Подсетићу Вас: 2006. године пропала је Државна заједница СЦГ уза које је стајало 90% посланика у Народној скупштини Републике Србије. Исте године прекинути су преговори о ССП-у са ЕУ.

Господине Поповићу, још једном изражавам искрену захвалност што сте моје пријатеље и мене почаствовали одговором. Молим Вас да као родољуб и частан човек, успешан у послу, науци и политици, размислите о одговорности. Одговорност за могуће отцепљење Војводине неће сносити само сепаратисти и странке приврженика Европске уније. Одговорност ће сносити и патриоте које су имале погрешне приоритете, које су подстакнуте догматизмом и охолошћу више пута понављале исте грешке.

Желим Вам добро здравље, срећу и успех у раду.

Чедомир Антић, Председник Напредног клуба

Преузмите писмо председника Клуба Чедомира Антића овде.

Преузмите писмо посланика Ненада Поповића овде.

Преузмите писмо посланицима које упутио Напредни клуб овде.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар