Одговор посланика Ненада Поповића на писмо Напредног клуба

среда, 13 фебруара, 2013 у 10:44AM

Народни посланик и потпредседник Народне скупштине Републике Србије господин Ненад Поповић одговорио је на писмо упућено народним посланицима од којих се тражи подршка за укидање АП Војводине. Писмо нам је стигло 12. фебруара 2013. године.

Садржај писма преносимо у целости

Поштовани господине Антићу,

хвала Вам на писму које сте ми упутили.

Демократска странка Србије, као што знате, чврсто стоји на становишту да Устав Србије не треба мењати. Пре свега јер је он последња брана у заштити територијалног интегритета Србије, али и зато што се питање промене највишег државног акта покреће онда када је држава јака и када у њој постоји слога, као што је било 2006. године. Данас то није случај.

Одлука Уставног суда којом су оспорене бројне одредбе Закона о утврђивању надлежности Војводине историјска је одлука којом се зауставља стварање државе у држави и зауставља даље растакање Србије. Реч је о победи државотворне политике и политике заштите суштинских националних интереса, које је руководила ДСС да се упусти у дуготрајну и упорну борбу оспоравања противуставног Статута пред Уставним судом.

Сматрам да је права мера аутономије Војводине предвиђена Уставом Србије који је потврђен на референдуму грађана 2006. године.

Из наведених разлога не могу да подржим Вашу иницијативу.

Желим Вам успех у даљем раду.

С’поштовањем,

Др. Ненад Поповић

Преузмите оригинално писмо господина Ненада Поповића овде.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар