Петровград – српски град

четвртак, 30 новембра, 2017 у 6:18PM

 Напредни клуб пружа отворену подршку удружењу „Петровград“ у настојањима да свом граду врати некадашње име. Удружење које је састављено од 12 различитих организација, међу којима су и „Светосавље“, Удружење чланова и пријатеља Матице српске и српски покрет „Светозар Милетић“ бори се за исправљање вишедеценијске неправде.

  Комунисти су, између осталог, и  својим насилним покрштавањем Петровграда у Зрењанин покушали да наметну своју испразну идеологију и левичарске вредности. Како је српски народ врло нетрпељив на насиље, комунистички назив за Петровград никада није добио велику подршку међу грађанима овог банатског града. Упорно се чека, више од 70 година, да се исправи начињена неправда. Становници некадашњег и будућег Петровграда у садашњости стрпљиво и демократски теже за „старим“ називом свога града.

  Напредни клуб подржава демократску иницијативу грађана окупљених у многобројне организације које чине удружење „Петровград“. Комунисти су нанели несагледиву штету Србији, а враћање на прави пут дугорочан је процес. Победа Петровграда над Зрењанином, допринеће на свој начин и победи Краљевине над Републиком. Петровград свој пун смисао има једино у Краљевини Србији.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести, Ставови

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар