Подићи споменик жртвама комунистичког режима!

субота, 4 новембра, 2017 у 4:04PM

Код Краљеве чесме у Лисичијем потоку данас у 13 часова одржан је помен на месту на којем су непосредно по ослобођењу Београда припадници Озне, без суђења, ликвидирали неколико хиљада грађана. 

Организатори су поставили привремено спомен обележје као подршка иницијативи за подизање споменика. Један овакав споменик сигурно не би исправио велику штету коју су комунисти нанели српском народу, али би представљао добар корак ка разоткривању целокупне истине из тог периода наше историје.

Поред председника Напредног клуба, др Чедомира Антића, иницијативу Удружења жртава комунистичког режима за подизање споменика подржали су још и принц Александар Карађорђевић, Јелисавета Карађорђевић, Леон Којен, Предраг Марковић, историчар Срђан Цветковић и многе друге јавне личности, удружења и појединци.

Историчари и припадници Комисије за пописивање жртава које су убили комунисти у архивама БИА пронашли су бројна документа која откривају масовне злочине. Историчар Срђан Цветковић, некадашњи секретар Комисије за тајне гробнице каже да су најзначајнија документа „Књиге стрељаних“.
– Нажалост око 30 одсто ових књига је склоњено. Тих књига нема за Београд, Шабац и Крагујевац и уколико оне буду пронађене број пописаних жртава био би знатно већи од досада пописаних 59.554, који су убијени у Србији, од којих у Београду 3.615. Међу убијенима је велика већина невиних људи, али има стварних сарадника окупатора. То је намерно тако рађено – објашњава Цветковић.

Posted by
Categories: Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар